Raiffeisen Online

Hackerii incep din ce in ce mai mult sa invadeze teritoriul. Problema este ca nu prea se asigura inainte de a trimite un mail cu care sa-mi fure toti banii din cont :))
Azi am primit un mail care (cica) era de la Raiffeisen Online, mail in care mi se aducea la cunostinta faptul ca un cont de-al meu la Raiffeisen a fost inchis pe motiv ca n-am nimerit userul si parola.

Ca orice om curios care stie ca are un antivirus destul de bun ce-am zis? „Hai sa descarc fisierul atasat”.

L-am descarcat. Ce sa vezi?

Un formular de autentificare in contul Raiffeisen, formular in care scriai atat PIN-ul si contul IBAN al cardului cat si userul si parola de la suportul online al celor de la Raiffeisen.

Ca orice webmaster care stie si putin cod PHP si HTML m-am uitat peste sursa paginii pe care tocmai o descarcasem de pe acest formular de autentificare. Ce sa vad? Toate datele erau trimise unui anumit mail (nu-l fac public). Dupa ce iti trimiteai ca idiotul toate lu’ nenea ala de vrea sa-ti fure banii, tot ce puteai sa mai faci era sa astepti sa vezi cand nu mai ai nimic in cont :)

Eu mi-am dat seama de faptul ca este hackereala pentru ca stiam ca n-am nicio treaba cu Raiffeisen Bank, am card la BRD si n-am treaba cu restul dar si din simplul fapt ca stiam ca n-am cum sa ma loghez pe o pagina daca aceasta este salvata la mine in PC si nu este pusa pe un host =:)

So.. NICIODATA sa NU va logati pe paginile descarcate din tot felul de mailuri. Daca nu scrie la Adress Bar adresa exacta a site-ului celor de la banca respectiva NU incercati.

Va veti da banii cuiva cu intentii rele. Mai bine ii cheltuiti pe altceva decat sa-i pierdeti cu un simplu mail si un moment de neatentie.

Paziti-va buzunarele si conturile!

Poate te ajută: public săptămânal un clip util pe YouTube.
  1. Agfg duminică, 11 ianuarie 2009, 0:12
  2. Cristian Florea duminică, 11 ianuarie 2009, 8:27
  3. Bucur Cristian sâmbătă, 14 mai 2011, 6:48
   • Cristian Florea sâmbătă, 14 mai 2011, 7:02
  4. Bucur Cristian sâmbătă, 14 mai 2011, 11:11
  5. mihai sâmbătă, 28 mai 2011, 19:52
   • Cristian Florea duminică, 29 mai 2011, 9:15
  6. Samariteanu B. marți, 6 septembrie 2011, 19:16
   • Cristian Florea marți, 6 septembrie 2011, 20:41

  Adaugă un comentariu