De unde vine denumirea conexiunii Bluetooth
Am participat la inaugurarea autostrăzii electrice Iași – Tg. Mureș
LinkedIn tocmai a anunțat că a mai lucrat la secțiunea de Jobs și că acum a făcut lucrurile mai simple. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă modificare dintre cele anunțate este cea care îți trimite o notificare pe telefon atunci când există un job nou de care ai putea fi interesat. Asta te ajută să interacționezi rapid cu acel anunț și să fii printre primii care arată că este interesat.
Totuși, pe lângă aceste modificări, sunt și alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți face mai ușoară activitatea de a găsi un loc de muncă prin intermediul LinkedIn-ului.
Dincolo de lucrurile de bază, cum ar completarea tuturor câmpurilor din profil (pentru a arăta că ești interesat de cum te percep alții) sau selectarea unei fotografii de profil profesioniste (pentru a arăta seriozitate), iată și alte lucruri pe care le poți face pentru a găsi mai ușor un loc de muncă prin intermediul LinkedIn-ului.
Folosește-te de Headline
Headline-ul e acea secțiune din LinkedIn în care majoritatea oamenilor își scriu funcția sau scriu la ce se pricep. Folosește-te de acel Headline pentru a spune că ești în căutarea unui job în domeniul care te interesează. Astfel, orice comentariu ai publica, orice postare ai scrie și orice interacțiune ai face, imediat sub numele tău va apărea și Headline-ul care spune că ai nevoie de un job.
Headline-ul meu arată ca în imaginea de mai jos în momentul de față. Poți scrie ce vrei acolo, dar important e să se înțeleagă că ești în căutarea unui job și că te pricepi la un anumit domeniu.
Scrie o postare în care să anunți că ești în căutarea unui job
În căutarea unui job pe LinkedIn un pas important este acela de a scrie o postare în care să spui că ești în căutare de job și să menționezi și la ce ești bun.
Chiar dacă tu aplici la locuri de muncă în secținea Jobs a LinkedIn-ului, sunt anumite joburi disponibile pe care reprezentanții companiilor nu le introduc pe LinkedIn. Scriind o postare pe tema asta, s-ar putea să ajungi și la acei oameni.
Totodată, la finalul postării, spune că orice Like, Share sau Comment dat anunțului te-ar ajuta, pentru a-ți motiva conexiunile să te ajute să ajungi la oamenii potriviți.
Folosește Advanced Search și conectează-te cu oamenii potriviți
Un alt pas important în căutarea unui job pe LinkedIn este să fii conectat cu oamenii potriviți, pentru a apărea în vizorul lor și a-ți oferi șansa unui interviu.
LinkedIn stă destul de bine la acest capitol pentru că are un Search avansat, care îți permite să cauți oameni folosind filtre ca: funcția lor, domeniul de activitate sau compania la care lucrează.
Folosește căsuța de Search, butonul People, pentru a-i găsi pe cei potriviți în căutarea ta. Dă-le cerere de Conectare și lasă-le un mesaj în care le spui că ai putea fi de folos în compania pe care o reprezintă.
Atenție: cu cât ai mai multe conexiuni pe LinkedIn, cu atât ai mai multe șanse să găsești oameni noi folosind funcția Search. LinkedIn îți arată în căutări prietenii prietenilor tăi. Dacă ai mulți prieteni, vei avea multe rezultate. Dacă ai puțini, n-o să găsești mare lucru acolo.
Distribuie informații care au legătură cu domeniul în care vrei să lucrezi
Până când apuci să fii invitat la interviuri, trebuie să arăți prin toate modurile posibile că te pricepi la domeniul în care vrei să lucrezi. Profită de LinkedIn pentru a distribui informații legate de domeniu. Fie știri, fie opinii, studii, lucruri din experiența ta anterioară sau orice crezi tu că i-ar arăta unui potențial angajator că te pricepi la domeniu și că meriți să-ți acorde o șansă.
Mai mult, dacă ai completat Headline-ul cum trebuie, faptul că ești în căutarea unui job va fi un lucru vizibil pentru toți cei care văd postările tale și crești șansele ca cei care interacționează cu acele postări să știe un loc de muncă liber în domeniul care te interesează pe tine.
Cum trimiți mesaj unei persoane cu care nu ești conectat pe LinkedIn
Dacă vrei foarte tare să discuți cu o persoană care crezi că te-ar putea ajuta să obții un job, dar nu reușești să te conectezi cu ea pe LinkedIn, există un truc: încearcă să fii acceptat într-un grup de LinkedIn în care este acceptată și persoana respectivă.
LinkedIn îți permite să trimiți până la 15 mesaje pe lună către persoanele cu care nu ești conectat, dar cu care împărtășești funcția de membru în cel puțin un grup comun.
Dacă ești în același grup de LinkedIn cu o persoană cu care vrei să discuți, accesează secțiunea Members a grupului respectiv, caută persoana care te interesează, apoi apasă pe butonul de Mesaj.
Succes în găsirea jobului potrivit!
2 Comments
Salut Cristian,
Foarte interesant articolul, însă dacă eu scriu pe perete că sunt în căutarea unui job și vede actualul angajator, ce fac?
Mulțumesc,
Bună,
Într-adevăr, nu prea se aplică aceste recomandări dacă deja lucrezi undeva. Din păcate, nu prea ai cum să faci să nu vadă actualul angajator. Și dacă nu-l ai printre conexiuni sunt șanse mari să ajungă la el postarea, prin intermediul interacțiunilor celorlalți utilizatori.