Record mondial: Intel a făcut un spectacol pe cer cu 1200 de drone luminoase

Trăim niște vremuri foarte interesante, vremuri în care tehnologia schimbă de la o zi la alta lucruri care acum câțiva ani păreau fie imposibile, fie foarte greu de atins. Astăzi aș vrea să-ți vorbesc despre un spectacol de drone, pus la punct de cei de la Intel cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), care au loc până pe 25 februarie.

Anul acesta, la ceremonia de deschidere, Intel a făcut ceea ce cred că s-ar încadra în categoria digital fireworks, adică folosirea echipamentelor digitale pentru a realiza show-uri pe cer. Ce-au făcut, mai exact? Au sincronizat 1200 de drone luminoase, iar spectacolul a ieșit grozav:

Cu această ocazie au stabilit și un nou record mondial pentru cel mai mare număr de drone de pe cer controlate de o singură persoană. Recordul anterior le aparținea tot lor, cu 500 de drone ridicate pe cer. Iar mai jos poți vedea și o filmare făcută cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă din acest an, care explică mai bine munca din spatele acestui show.

https://youtu.be/fCd6P7Ya160

Iar dacă ești o fire tehnică, aici găsești o pagină dedicată proiectului, care s-ar putea să te ajute să înțelegi și mai bine procesul din spate.

Tags:

Leave a Reply