Cum mi-am reparat încărcătorul de la iPhone cu un fel de plastilină

La sfârşitul lunii ianuarie am citit pe măr.ro despre Sugru, un fel de plastilină minune, care izolează şi repară tot ce vrei tu.

iPhone-ul are o problemă bine ştiută cu cablul de la încărcător, pentru că se dezizolează în timp şi la un moment dat se văd doar firele alea subţirele prin care trece curentul, iar la o mişcare greşită se rup şi alea. Încărcătorul meu arăta aşa.

Un încărcător nou şi original e vreo 100 de lei, iar unul chinezesc n-am vrut să-mi cumpăr, pentru că Apple investeşte din ce în ce mai mult în detectarea produselor care nu sunt originale şi pur şi simplu le blochează. Adică te trezeşti că-ţi scrie pe ecran că nu vrea să-ţi încarce telefonul pentru că nu-i cablul original.

Iar dacă tot am găsit Sugru, m-am gândit să încerc. Ei recomandă pe site-ul lor pachetul cu 8 plicuri de plastilină, care e vreo 12 lire. Cică 95% dintre clienţi asta comandă. Eu mi-am cumpărat pachetul cu 3 pliculeţe, că m-am gândit c-o să-mi trebuiască un pliculeţ la fiecare capăt de cablu. Pachetul cu 3 pliculeţe este 6,5 lire + 2,18 lire transportul până în România.

Când l-am desfăcut, mi-am dat seama că îmi ajunge un pliculeţ de Sugru pentru ambele capete de încărcător. Ba chiar puteam să folosesc mai puţin de un pliculeţ, dar n-am avut răbdare să mă joc prea mult cu plastilina aia. În poza din stânga se poate vedea cum arată după 24 de ore de stat degeaba, iar în cea din dreapta cum arăta imediat după ce l-am aplicat.

Într-adevăr, nu arată atât de estetic şi frumos ca pe site-ul lor, dar dacă ai răbdare, poţi să-l faci să fie aşa. Eu n-am avut. :)) Oricum, pare destul de rezistent şi chiar mă bucur că am găsit soluţia asta.

Comanda a ajuns în 5 zile (din care două au fost în weekend), iar plicul a fost adus de poştaş. N-a fost nevoie să merg eu până la poştă să-l ridic. Pachetul arată cam aşa.

Ai timp să te joci cu plastilina aia vreo jumătate de oră pănâ când începe să se întărească şi abia peste 24 de ore ajunge la forma ei finală. A, iar pliculeţele nefolosite mai rezistă 6 luni de zile după ce au fost primite. Dacă le ţii la frigider, le poţi folosi şi după 18 luni.

Uită-te pe site-ul lor să vezi la ce ar mai putea fi folosit (că ei dau mai multe exemple acolo, pe lângă lipirea cablului de iPhone), iar dacă te ajută la ceva, să ştii că mai am două pliculeţe de Sugru cu care n-am ce face. Deci îmi poţi da un mail şi rezolvăm cumva. Am dat deja pliculeţele.

Tags:

10 Comments

  1. doru 18 februarie 2014
    • Cristian Florea 18 februarie 2014
  2. ZDZero 18 februarie 2014
  3. Kristofer 18 februarie 2014
  4. spanac 18 februarie 2014
  5. Yamasha 18 februarie 2014
    • Cristian Florea 19 februarie 2014

Leave a Reply