Cum mi-am reparat încărcătorul de la iPhone cu un fel de plastilină

La sfârşitul lunii ianuarie am citit pe măr.ro despre Sugru, un fel de plastilină minune, care izolează şi repară tot ce vrei tu.

iPhone-ul are o problemă bine ştiută cu cablul de la încărcător, pentru că se dezizolează în timp şi la un moment dat se văd doar firele alea subţirele prin care trece curentul, iar la o mişcare greşită se rup şi alea. Încărcătorul meu arăta aşa.

Un încărcător nou şi original e vreo 100 de lei, iar unul chinezesc n-am vrut să-mi cumpăr, pentru că Apple investeşte din ce în ce mai mult în detectarea produselor care nu sunt originale şi pur şi simplu le blochează. Adică te trezeşti că-ţi scrie pe ecran că nu vrea să-ţi încarce telefonul pentru că nu-i cablul original.

Iar dacă tot am găsit Sugru, m-am gândit să încerc. Ei recomandă pe site-ul lor pachetul cu 8 plicuri de plastilină, care e vreo 12 lire. Cică 95% dintre clienţi asta comandă. Eu mi-am cumpărat pachetul cu 3 pliculeţe, că m-am gândit c-o să-mi trebuiască un pliculeţ la fiecare capăt de cablu. Pachetul cu 3 pliculeţe este 6,5 lire + 2,18 lire transportul până în România.

Când l-am desfăcut, mi-am dat seama că îmi ajunge un pliculeţ de Sugru pentru ambele capete de încărcător. Ba chiar puteam să folosesc mai puţin de un pliculeţ, dar n-am avut răbdare să mă joc prea mult cu plastilina aia. În poza din stânga se poate vedea cum arată după 24 de ore de stat degeaba, iar în cea din dreapta cum arăta imediat după ce l-am aplicat.

Într-adevăr, nu arată atât de estetic şi frumos ca pe site-ul lor, dar dacă ai răbdare, poţi să-l faci să fie aşa. Eu n-am avut. :)) Oricum, pare destul de rezistent şi chiar mă bucur că am găsit soluţia asta.

Comanda a ajuns în 5 zile (din care două au fost în weekend), iar plicul a fost adus de poştaş. N-a fost nevoie să merg eu până la poştă să-l ridic. Pachetul arată cam aşa.

Ai timp să te joci cu plastilina aia vreo jumătate de oră pănâ când începe să se întărească şi abia peste 24 de ore ajunge la forma ei finală. A, iar pliculeţele nefolosite mai rezistă 6 luni de zile după ce au fost primite. Dacă le ţii la frigider, le poţi folosi şi după 18 luni.

Uită-te pe site-ul lor să vezi la ce ar mai putea fi folosit (că ei dau mai multe exemple acolo, pe lângă lipirea cablului de iPhone), iar dacă te ajută la ceva, să ştii că mai am două pliculeţe de Sugru cu care n-am ce face. Deci îmi poţi da un mail şi rezolvăm cumva. Am dat deja pliculeţele.

Citește și alte articole despre produsele Apple dând click pe măr

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • doru 18 Feb 2014, ora 11:58

  nu prea inteleg cum poate ajunge un cablu intr-o asemenea stare, mai ales ca vorbim de apple…

  • Cristian Florea 18 Feb 2014, ora 17:16

   Dacă aş şti, ţi-aş spune, dar habar n-am. Pur şi simplu se roade pe dinafară uşor-uşor.

 • ZDZero 18 Feb 2014, ora 14:40

  Sa vezi cand o sa iti scrie pe ecran ca-i incarcator reparat de tine si n-o sa mai vrea sa incarce…

 • Kristofer 18 Feb 2014, ora 17:34

  Fiind la departare de civilizatie, n-ai solutii si pentru unul busit dupa ce a facut scurtcircuit? :))

 • spanac 18 Feb 2014, ora 19:43

  toate cablurile apple ajung asa. cel care zice ca nu i s-a intamplat, nu are un cablu original.
  probabil se distruge pentru a putea cumpara un nou cablu original de la ei, si 100 de lei un rahat de cablu e destul de costisitor. markeding made by apple.

 • Yamasha 18 Feb 2014, ora 22:18

  cu incarcatorul n-am patit-o, dar cu castile… da. le am rupte…

  • Cristian Florea 19 Feb 2014, ora 23:01

   Şi mie mi s-au stricat căştile, dar de data asta n-a fost nimic pe dinafară. Pur şi simplu una dintre ele n-a vrut să se mai audă, deşi arătau ok în rest.