Restaurantele pot dona alimentele în exces prin intermediul unei aplicații mobile

În România, 41.7% dintre populație se află în risc de sărăcie. Cei mai mulți dintre ei nu au bani nici ca să-și acopere nevoile de hrană. Nu mai spunem de casă, haine sau altfel de nevoi. Din acest motiv a luat naștere Asociația O Masă Caldă, care are ca activitate principală oferirea meselor calde celor nevoiași. Fie că vorbim despre copii care provin din familii cu dificultăți financiare, fie că ne referim la oameni fără adăpost sau la cei aflați la limita sărăciei, oricine poate beneficia de o masă caldă datorită Asociației.

În decursul anilor au reușit să ajungă la performanța de a oferi în fiecare săptămână 900 de porții de mâncare în orașe precum Cluj-Napoca, Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud sau Constanța.

Pornind de nevoia de hrană pe care o văd în fiecare zi, cei de la Asociația O Masă Caldă au făcut o aplicație mobilă care le dă ocazia restaurantelor, firmelor de catering și organizatorilor de evenimente să doneze mâncarea care le rămâne, reducând astfel risipa de hrană și ajutând oamenii nevoiași. Momentan, aplicația este disponibilă doar pentru sistemul de operare Android. Ea se numește Share Food și poate fi descărcată dând click aici.

Aprobarea unui cont în aplicație se face manual, așa că ar fi bine să te înscrii din timp, dacă vrei să iei parte la această inițiativă.

Aplicația vizează două tipuri de public:

  1. reprezentanții restaurantelor, firmelor de catering sau organizatori de evenimente, care pot dona mâncarea care le rămâne;
  2. reprezentanții asociațiilor, ONG-urilor sau grupurilor de beneficiari, care au nevoie de mâncarea donată pentru a o împărți celor nevoiași.

Iar dacă nu reprezinți un tip de public enumerat mai sus, te rog să dai acest mesaj mai departe, ca să fim siguri că se înrolează în program cât mai multe restaurante, firme de catering sau organizatori de evenimente din România, dar și cât mai multe ONG-uri, asociații sau grupuri de beneficiari, reușind astfel să facem o zi puțin mai bună unor oameni nevoiași.

Detalii despre aplicație poți citi și aici, în comunicatul oficial emis de Asociația O Masă Caldă.

Leave a Reply