Review RomanianIT

Se pare ca sunt cat de cat citit. Acest lucru ma bucura enorm. Nici o ora nu a trecut de la postul „Ma apuc de review-uri” si se pare ca am primit deja o cerere.
Cererea de review vine din partea lui Madalin Assul, webmaster al Romanian IT.
O sa incep de sus in jos review-ul la acest forum despre IT. Ma voi lega in primul rand de design apoi de categorii, link-uri, posturi, s.a.m.d.
Incepand cu bannerul din headear pot spune ca este destul de bine realizat, semnificand foarte bine tema site-ului. Nu pot sa spun ca este un banner stangaci dar nici de expert nu arata. I-ar mai trebui cateva adaugiri, efecte si poate rendere si ar arata grozav. Referindu-ma tot la banner vad in spatele sau un background alb. Acest lucru trage putin in jos designe-ul pentru ca fundalul forumului este altul. Bannerul ar fi trebuit sa aiba acelasi fundal ca si forumul sau sa fie transparent.

Mai jos vedem o bara de meniu foarte bine asezata atat din punct de vedere al designe-ului cat si din punct de vedere al utilitatilor pe care le aduce site-ul cu ajutorul ei.
Pe aceasa bara este link-ul catre Prima Pagina, un link foarte bine plasat, continuat de link-urile catre fiecare categorie sau post in cazul in care navigam pe site. Tot pe aceasta bara mai sunt asezate si butoanele de Cautare, Parteneri, FAQ, Inregistrare si Autentificare, deasemenea foarte bine asezate si foarte vizibile.

Mai jos vedem un mesaj te intampinare care te indeamna sa te inregistrezi si iti ofera informatii despre ceea ce are forumul de aratat. De asemenea si acest mesaje este bine plasat indemnand vizitatorul sa se inregistreze pentru a putea face parte din comunitate.

Aruncand un ochi peste forum vad faptul ca fiecare categorie in parte are cate o imagine asociata, aceasta imagine „da viata” forumului. Tot la forum referindu-ma vad ca sunt destul de putin categorii (foarte bine pentru un forum aflat la inceput) si foarte multe topicuri. Ceea ce indica faptul ca daca te inscrii ai ce discuta. Daca ne uitam putin peste raportul topics, posts, users vedem ca desi forumul are modestul numar de 119 useri (in momentul de fata) si sunt deschise 623 de topics raspunsurile la aceste topicuri sunt foarte mari, mai exact 2479. Asta ne arata ca este un forum unde lumea discuta mult si bine.

Link-urile sunt SEO Friendly ceea ce este foarte bine pentru motoarele de cautare. Deci ajuta la promovare.

Footerul ne arata faptul ca Madalin n-a scos nota de copyright a autorului, lucru care ne spune ca respecta munca celor de la phpBB si celor care au tradus scriptul. De asemenea respecta munca celor care i-au oferit SEO pentru scriptul phpBB.
Mai jos vedem sigla trafic.ro si din nou un link spre pagina de Parteneri, pagina care face ca footerul site-ului sa nu fie incarcat de tot felul de link-uri.

Dupa cat de bine se poate vedea forumul nu are reclame deci este un proiect non-profit momentan. In cazul in care Madalin va lua decizia de a pune reclame pe forum ii sugerez sa puna un rand de link-uri deasupra barii comentate la inceputul review-ului si cateva bannere intre posturile din forum.

Dupa parerea mea, RomanianIT este un forum bun care, cu putina promovare, va ajunge mare.

Leave a Reply