Review Sebyblog

logo_sebyUite că mai fac şi câte un review necerut ca să-i zic aşa.

Seby organizează la el pe blog un concurs, nu foarte mare, care constă în postarea unui review pe blogul personal. Cum tot fac review-uri în prostie de la o vreme m-am hotărât să particip şi eu.

Pentru început vreau să mă leg de design. Observ că foloseşte nişte nuanţe de culori destul de plăcute ochiului dar din păcate şi-a ales o thema puţin cam prea folosită. Ar putea s-o schimbe sau s-o modifice după bunul plac.

Atât Search-ul cât şi Feed-ul RSS sunt plasate extraordinar de bine în header, astfel încât orice cititor grăbit se poate folosi de cele două funcţii destul de rapid, fără a sta prea mult să le caute.

Dedesubt observ nişte butoane destul de bine plasate dar care ar mai avea nevoie de nişte modificări. Sunt de părere că deîndată ce ai link spre home din header, nu mai are rost să mai fie şi buton pentru chestia asta pentru că omul are tendinţa să dea click direct pe header, deci, butonul devine inutil. Lângă, butonul Despre Mine cere click-uit. Parcă nu poţi citi un blog fără să ştii cine e în spatele „minunii”. E plasat bine şi cred că este destul de vizitat. Mai departe dăm iar de un buton, zic eu, inutil. Văd că ai nişte Downloads pe acolo dar totuşi ai blog nu site de download. Omul vine la tine ca să te citească nu să afle de unde downloadeza Winamp. Ar trebui să te gândeşti bine la chestia asta şi să-ţi dai seama că nu prea au ce căuta downloadurile acolo. BlogoDicţionar-ul este foarte folositor pentru începătorii în ale internetului şi mai ales în ale blogging-ului. Este bine venit si mulţi îşi dau seama cu adevărat ce caută pe blogul tău dupa ce citesc chestia aia.

Acum coborâm puţin mai jos unde văd un banner cu domainscan. Din punctul meu de vedere puţin cam prost aşezat. Cred că ar trebui să-l scoţi. Omul vrea contact direct cu informaţia nu cu reclamele de la domainscan.

Văd în dreapta un sidebar destul de drăguţ care începe pe o coloană şi se termină pe două. Sfatul meu ar fi să scoţi descrierea blogului de acolo şi poate s-o integrezi în pagina Despre Mine unde şi-ar găsi locul mult mai bine. Deasemenea, în locul descrierii despre blog ai putea pune abonarea prin e-mail la articole. Ar apărea mai sus şi mai bine deci oamenii ar putea folosi funcţia cu mai multă ardoare. Numărul de abonaţi şi statisticile WTA ar trebui puse cât mai jos pe pagină. Nu te avantajează cu nimic dacă le ţii sus. Nu te indexeaza mai bine sau chestii de acest gen. Deci nu le văd rostul acolo sus. Lista de Link-uri şi Banner exchange-ul ar trebui urcate cât de sus se poate (mai ales bannerele) pentru a se vedea şi a-i putea ajuta şi pe ceilalţi la promovare. Tagurile de asemenea ar trebui gândite astfel încât să apară mai jos. Îţi sugerez să păstrezi aceeaşi metodă de tags (în niciun caz cea flash sau Ajax) pentru că este mai bună din punct de vedere SEO.

Pe sidebar-ul din stânga văd acolo jos pluginul Meta. Nu-i înţeleg pe bloggeri care îl folosesc. Nu reţii http://www.sebyblog.info/wp-admin ? E chiar atât de greu? Sau sila te cam copleşeşte? Ideea este că site-ul trebuie să fie cât ma accesibil vizitatorilor nu ţie. Nu contează cât te chinui tu să intri în Administrator Control Panel … contează cât de accesibil este site-ul pentru cititori. Arhiva deasemenea mi se pare inutilă. Îţi sugerez să alegi între Categories şi Arhivă. În niciun caz amândouă. Nu te ajută cu nimic.

Referindu-mă la footer observ că ai lăsat şi „Previous entries” dar ai pus şi pluginul care numără paginile. Cred că ar trebui să păstrezi numai pluginul şi să-l integrezi în site astfel încât să nu mai rupă footer-ul (cum face acum). Deasemenea, din plugin ai putea scoate „Articole mai vechi” şi „Articole mai noi” pentru că omul navighează în pagină după bunul plac nu în funcţie de nivelul de noutate al articolului.

Din punct de vedere SEO observ că link-urile sunt SEO Friendly ceea ce este foarte bine, iar titlul scris cu h1 şi cu link spre blog din header ajută foarte mult la indexarea în motoarele de căutare.

Cam asta a fost, în mare, participarea mea şi review-ul pentru concursul lui Seby.

Baftă în toate!

Tags:
  1. Mircea Popescu vineri, 16 ianuarie 2009, 13:16
  2. Cristian Florea vineri, 16 ianuarie 2009, 13:24
  3. Pingback: Nu uitati de concurs ! | Seby Blog 19 ianuarie, 2009
  4. Pingback: Concurs pentru bloggeri | Seby Blog 19 ianuarie, 2009
  5. Andrei luni, 19 ianuarie 2009, 18:38
  6. Pingback: Blogger amator » Blog Archive » Concurs pentru bloggeri 2 august, 2009
  7. Pingback: Blogger amator » Blog Archive » Nu uitati de concurs ! 2 august, 2009

  Adaugă un comentariu