Review televizor Horizon cu Android TV și Google Assistant (Gama 2020)

Piața de televizoare este din ce în ce mai interesantă de la un an la altul. Tehnologia evoluează constant, iar asta face ca televizoarele să fie din ce în ce mai accesibile, cu funcții care vin să ne ofere experiențe din ce în ce mai bune și interconectivitate din ce în ce mai ușoară între televizor și celelalte device-uri din casă.

În ultimele săptămâni am folosit un televizor Horizon cu Android TV și Google Assistant. Vorbim despre acest televizor, modelul 55HL7590U (gama 2020).

La nivel de specificații, avem următoarele:

 • diagonală de 139 cm;
 • tehnologie display: Direct-LED;
 • rezoluție 4K;
 • sistem de operare: Android;
 • compatibil cu: Google Assistant și Amazon Alexa;
 • Google Chromecast inclus;
 • rată de refresh: 50 Hz;
 • Dolby Audio Processing;
 • Dolby Vision HDR;
 • Conectivitate Wi-Fi și Bluetooth;
 • O mulțime de mufe: 1 x Jack 3.5 mm, 1 x VGA, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, 1 x Composite In, CI+ slot, 4 x HDMI, 2 x USB tip A;

Ce-mi place la televizorul Horizon Seria 7

În primul rând, sistemul de operare. Este primul televizor cu Android TV pe care îl folosesc. Îmi place că am o suită imensă de aplicații dintre care pot alege – atât jocuri (am testat Asphalt 8 și e super ok), cât și aplicații de streaming, de exerciții fizice, meteo etc.

Spre exemplu, deși nu e un televizor AirPlay Ready, există în Google Play aplicații care îmi dau voie să-l transform într-un TV pe care pot proiecta ecranul iPhone-ului sau al MacBook-ului.

Totodată, având Chromecast integrat, poți oglindi ecranul smartphone-ului cu Android direct pe TV cu un singur click. Tot Chromecast-ul ajută și la a arăta pe ecranul TV-ului tab-urile deschise în browserul Google Chrome de pe laptop, printr-o simplă apăsare de buton.

Google Assistant e și el o distracție faină, dar în același timp e și un asistent util. Dacă ai un smartphone cu Android sau o boxă Nest în casă, poți să-i spui lui Google să-ți închidă sau deschidă TV-ul și poți să-i spui să dea pe Netflix sau să pornească o anumită piesă de pe YouTube. Uneori e mai simplu să-i zici lui Google să facă anumite activități, ca să nu mai iei tu telecomanda și să faci asta.

Imaginea pe care o redă televizorul este una foarte bună. Culorile sunt vii, iar asta și datorită sistemului Dolby Vision HDR, care contribuie masiv la acest lucru. Mai mult, vine și cu un sistem numit Micro Dimming, care analizează cadru cu cadru imaginea afișată și modifică contrastul în anumite zone ale ecranului ca să vezi acțiunea de pe ecran mult mai bine. Contribuie, practic, la o experiență mai plăcută de vizionare, fără să-ți dai seama.

Review televizor Horizon cu Android TV și Google Assistant (Gama 2020)

Telecomanda e foarte faină, pentru că are pe ea butoane dedicate pentru Netflix și YouTube. Dacă vrei să deschizi oricare dintre aceste două aplicații, apeși pe butonul de pe telecomandă și ele pornesc instant, fără să fii nevoit să dai mai multe click-uri pentru a face asta.

Review televizor Horizon cu Android TV și Google Assistant (Gama 2020)

Mai mult, am testat și o telecomandă nouă, care momentan e încă în perioada de dezvoltare, dar care are integrat un buton special de Google Assistant. Asta îți permite să apeși pe butonul specific de pe telecomandă și să dai comenzi televizorului vorbind direct cu telecomanda. Am testat asta în clipul de aici. Această telecomandă specială va putea fi cumpărată separat în curând. 😁

Prețul este alt capitol la care excelează televizoarele făcute de Horizon. Televizorul testat de mine, cel de 139 cm (55 inchi), are un preț de 1700 de lei la eMag, iar varianta de 126 cm (50 inchi) costă 1500 lei.

Bonus: Horizon oferă 5 ani de garanție la fiecare televizor cumpărat (asta arată câtă încredere au în produs), plus un sistem numit Pick-Up & Return, prin intermediul căruia, dacă pățește ceva televizorul și are nevoie de service, trimit ei o echipă să-l ridice, să-l ducă la service, apoi să ți-l aducă înapoi după ce e reparat, ca să nu-ți bați tu capul cu asta.

Iar dacă vrei să vezi televizorul în acțiune sau vrei să urmărești acest review și în format video, te invit să vizionezi clipul de mai jos.

În încheiere, dacă ai întrebări legate de televizor, te rog să-mi spui și îți voi răspunde cu drag. 😁 La mine a devenit televizorul principal din casă, deci peste ceva timp o să-ți pot povesti cum a rezistat și la câteva luni de folosire continuă.

Tags:

13 Comments

 1. Mircea Nicolae 5 noiembrie 2020
  • Cristian Florea 5 noiembrie 2020
   • Mircea Nicolae 5 noiembrie 2020
   • Cristian Florea 6 noiembrie 2020
 2. Ionel Purnavel 30 noiembrie 2020
 3. Alex 4 ianuarie 2021
  • Cristian Florea 4 ianuarie 2021
 4. Mircea Nicolae 7 februarie 2021
 5. Mircea Nicolae 16 aprilie 2021
 6. Adrian 4 iulie 2021
 7. Nelu 6 februarie 2022

Leave a Reply