Statistici Social Media în România [infografic – septembrie 2020]
S-a lansat DJI Pocket 2, dar care îi e locul în activitatea de zi cu zi?
Piața de televizoare este din ce în ce mai interesantă de la un an la altul. Tehnologia evoluează constant, iar asta face ca televizoarele să fie din ce în ce mai accesibile, cu funcții care vin să ne ofere experiențe din ce în ce mai bune și interconectivitate din ce în ce mai ușoară între televizor și celelalte device-uri din casă.
În ultimele săptămâni am folosit un televizor Horizon cu Android TV și Google Assistant. Vorbim despre acest televizor, modelul 55HL7590U (gama 2020).
La nivel de specificații, avem următoarele:
- diagonală de 139 cm;
- tehnologie display: Direct-LED;
- rezoluție 4K;
- sistem de operare: Android;
- compatibil cu: Google Assistant și Amazon Alexa;
- Google Chromecast inclus;
- rată de refresh: 50 Hz;
- Dolby Audio Processing;
- Dolby Vision HDR;
- Conectivitate Wi-Fi și Bluetooth;
- O mulțime de mufe: 1 x Jack 3.5 mm, 1 x VGA, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, 1 x Composite In, CI+ slot, 4 x HDMI, 2 x USB tip A;
Ce-mi place la televizorul Horizon Seria 7
În primul rând, sistemul de operare. Este primul televizor cu Android TV pe care îl folosesc. Îmi place că am o suită imensă de aplicații dintre care pot alege – atât jocuri (am testat Asphalt 8 și e super ok), cât și aplicații de streaming, de exerciții fizice, meteo etc.
Spre exemplu, deși nu e un televizor AirPlay Ready, există în Google Play aplicații care îmi dau voie să-l transform într-un TV pe care pot proiecta ecranul iPhone-ului sau al MacBook-ului.
Totodată, având Chromecast integrat, poți oglindi ecranul smartphone-ului cu Android direct pe TV cu un singur click. Tot Chromecast-ul ajută și la a arăta pe ecranul TV-ului tab-urile deschise în browserul Google Chrome de pe laptop, printr-o simplă apăsare de buton.
Google Assistant e și el o distracție faină, dar în același timp e și un asistent util. Dacă ai un smartphone cu Android sau o boxă Nest în casă, poți să-i spui lui Google să-ți închidă sau deschidă TV-ul și poți să-i spui să dea pe Netflix sau să pornească o anumită piesă de pe YouTube. Uneori e mai simplu să-i zici lui Google să facă anumite activități, ca să nu mai iei tu telecomanda și să faci asta.
Imaginea pe care o redă televizorul este una foarte bună. Culorile sunt vii, iar asta și datorită sistemului Dolby Vision HDR, care contribuie masiv la acest lucru. Mai mult, vine și cu un sistem numit Micro Dimming, care analizează cadru cu cadru imaginea afișată și modifică contrastul în anumite zone ale ecranului ca să vezi acțiunea de pe ecran mult mai bine. Contribuie, practic, la o experiență mai plăcută de vizionare, fără să-ți dai seama.
Telecomanda e foarte faină, pentru că are pe ea butoane dedicate pentru Netflix și YouTube. Dacă vrei să deschizi oricare dintre aceste două aplicații, apeși pe butonul de pe telecomandă și ele pornesc instant, fără să fii nevoit să dai mai multe click-uri pentru a face asta.
Mai mult, am testat și o telecomandă nouă, care momentan e încă în perioada de dezvoltare, dar care are integrat un buton special de Google Assistant. Asta îți permite să apeși pe butonul specific de pe telecomandă și să dai comenzi televizorului vorbind direct cu telecomanda. Am testat asta în clipul de aici. Această telecomandă specială va putea fi cumpărată separat în curând. 😁
Prețul este alt capitol la care excelează televizoarele făcute de Horizon. Televizorul testat de mine, cel de 139 cm (55 inchi), are un preț de 1700 de lei la eMag, iar varianta de 126 cm (50 inchi) costă 1500 lei.
Bonus: Horizon oferă 5 ani de garanție la fiecare televizor cumpărat (asta arată câtă încredere au în produs), plus un sistem numit Pick-Up & Return, prin intermediul căruia, dacă pățește ceva televizorul și are nevoie de service, trimit ei o echipă să-l ridice, să-l ducă la service, apoi să ți-l aducă înapoi după ce e reparat, ca să nu-ți bați tu capul cu asta.
Iar dacă vrei să vezi televizorul în acțiune sau vrei să urmărești acest review și în format video, te invit să vizionezi clipul de mai jos.
În încheiere, dacă ai întrebări legate de televizor, te rog să-mi spui și îți voi răspunde cu drag. 😁 La mine a devenit televizorul principal din casă, deci peste ceva timp o să-ți pot povesti cum a rezistat și la câteva luni de folosire continuă.
14 Comments
Buna ziua !
Cum se pot selecta programele tv pe liste favorite că eu nu am reușit ?
Salutare!
Când ești pe un program, apeși pe Menu – dai pe săgeata de sus ca să ajungi la Channels – apoi dai Ok ca să-l salvezi la Favorite.
Iar dacă vrei să accesezi lista de Favorite rapid, când ești pe un program oarecare, apeși Ok pe telecomandă, apoi butonul albastru de jos. Și-ți arată imediat lista de programe favorite. 😁
Mulțumesc mult !
Mă bucur că pot fi de ajutor. 😁
[…] o lună de zile spuneam că am testat și am început să folosesc un televizor Horizon 4K cu Android TV. Vorbim despre […]
Buna seara.Ce Tv puteti sa-mi recomandati cu diagonala de 43 inch(optez pt.aceasta diagonala din lipsa de spatiu),in suma de 2000 roni?Multumesc frumos,si anticipat!
Cel de pe această pagină.
Salut, pot sa ii dau reset din fabrica de pe telefon? Sau este vreo combinatie de taste din telecomanda?Mersi
De pe telefon nu și nici de pe telecomandă. Trebuie să intri în setări și să cauți butonul de Reset.
Despre telecomanda noua a acestui tv se mai știe ceva? Se poate comanda ?
Și încă o întrebare :
Se mai știe ceva de telecomanda cea noua cu comanda vocala?
Deocamdată nimic. ☹️
De fiecare data cand il pornesc, imi apare pe ecran meniul Cam Info (cardul CI) din care se iese doar apasand butonul Exit de pe telecomanda. Este deranjant.
De unde pot face rost de o telecomanda cu microfon pentru google asistent, sau să cumpăr, multumesc.