Review Tutorial-z

Se pare ca incep sa curga mailurile cu review-uri. Ma simt un om important :> care stie sa dea un review si lumea apreciaza asta (joke :P ).
Astazi am mai primit un mail de la un baiat pe nume Marius, mai exact webmasterul site-ului Tutorial-z.
Ii voi face un review asemanator si cu celalalt. Este un forum deci va fi la fel de usor :) (joke…niciun review nu este usor).
Incepem de sus unde vedem un banner micut 300px x 116px cu un background transparent care se potriveste de minunte cu template-ul. Locul ramas in dreapta este cam gol dar ar putea fi ocupat cu niste bannere ale unor parteneri, alte site-uri din retaua lui Marius sau reclame de orice fel (un loc foarte bun de pus reclame).
Imediat sub acest headear este o bara cu link-urile cele mai utile din site. O bara foarte vizibila si foarte bine asezata. Aici gasim butonanele Cautare, Inregistrare, Parteneri, FAQ, Membri si nu in ultimul rand butonul de Autentificare sau de Login al site-ului.
Intorcandu-ne la index gasim ca forumuri principale zona IT si Grafica. Deasemenea tot la forumuri create mai sunt trecute si Discutii diverse dar si Introducerea, cea care ne face prima data contactul cu forumul aratandu-ne ceea ce ofera acesta, regulamentul si multe alte chestii care se refera strict la comunitate.
Un lucru care trage forumul in jos din punct de vedere SEO este faptul ca inca nu are link-uri SEO Friendly, link-uri care ar putea ajuta la urcarea in pozitii in motoarele de cautare mai importante dar si la gasirea mai usor de catre vizitatori a unor tutoriale existente pe site.
Dupa cum se vede forumul este unul non-profit, reclamele sau bannerele fiind invizibile aici. Ceea ce inseamna ca adminul face acest lucru din placere deocamdata fara a avea vre-un castig material.
Raportul topics, posts, users este impresionant, la numai 307 membri in momentul de fata, sunt 2052 de topics si 18344 posts. Sub linia care ne indica acest raport avem un rand care ne indica statisticile de azi. In momentul de fata aceste statistici arata cam asa: Astăzi s-au scris 86 mesaje şi 6 subiecte | Membrii noi înregistraţi 2 . Asta ne indica faptul ca este un forum foarte discutat, cu oameni care se implica si cu vizitatori care se inscriu din dragul de a lua parte la discutii.
Tot jos mai avem un Login form, pentru cei care vor sa se logheze mai usor, fara click-uri si drumuri catre alte pagini. Deasemenea si acesta este foarte bine plasat acolo unde este.
Daca as sta sa vorbesc despre design asa in general as fi tentat sa spun ca ar trebui sa fie putin mai colorat. Fiind un site de tutoriale, avand si tutoriale de design presupune faptul ca cei care l-au facut se pricep la acest design deci ar trebui sa arate mai „colorat”.
Tin sa adaug faptul ca apreciez ideea de a lasa nota de copyright al celor care au facut scriptul si al celor care l-au tradus. Deasemenea sub aceasta nota mai gasim un text care ne indica faptul ca tutorialele lor pot fi luate numai cu acordul adminilor, fapt care ne sugereaza ca aceste tutoriale sunt 100% originale, no copy+paste.

5 Comments

  1. Marius 23 august 2008
  2. Cristian Florea 23 august 2008
  3. Marius 29 august 2008
  4. Cristian Florea 29 august 2008
  5. Alt marius 26 noiembrie 2009

Leave a Reply