
Greșeli ale companiilor, agențiilor și influencerilor în social media
![Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2018] 5 | Cristian Florea statistici social media romania](https://cristianflorea.ro/wp-content/uploads/2017/12/statistici-social-media-romania.jpg)
Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2018]
Așa cum fac de obicei, n-am avut răbdare să aștept lansarea lui iOS 12, noul sistem de operare pentru iPhone, ci l-am instalat în variantă public beta. Mi se pare un sistem de operare foarte bine făcut, cu buguri insesizabile, comparativ cu alte versiuni de sisteme de operare public beta pe care le-am instalat până acum.
Despre ce aduce nou iOS 12 am scris aici, dacă ești curios, dar astăzi vreau să vorbim despre opțiunea care monitorizează cât de mult folosești telefonul mobil. Pentru cei care nu știu, această opțiune are atât rolul de a te face să conștientizezi cât de mult folosești telefonul, dar și rolul de a te ajuta să scapi de dependența de smartphone, dacă e cazul.
Practic, dacă vezi că folosești o aplicație timp de 3 – 4 ore pe zi, iar tu nu vrei să învestești în ea mai mult de 1 oră, cu această opțiune îți poți limita timpul de utilizare al aplicațiilor care îți ocupă prea mult timp.
Totodată, îți arată câte noficări primești și care sunt aplicațiile care îți trimit cele mai multe astfel de notificări. Astfel, îți poți da seama ce te distrage din munca de la birou, spre exemplu.
În cazul meu, statisticile din ultimele 7 zile de folosire a telefonului arată cam așa:
Practic, folosesc telefonul, în medie, timp de 2 ore pe zi. Topul aplicațiilor pe care le-am folosit în ultima săptămână: Waze, Facebook, Instagram, Hustle Castle (un joc :D) și Mail.
Ridic telefonul de 129 de ori pe zi, fie că mă uit la notificări, la oră sau pur și simplu ca să văd ce se mai întâmplă pe rețelele sociale.
În același timp, primesc aproximativ 78 de notificări pe zi, în condițiile în care am notificările dezactivate la aproximativ toate aplicațiile. Messanger-ul e singura aplicație care a rămas cu toate notificările active. WhatsApp-ul e setat să mă notifice doar la mesajele private sau la mesajele din grupuri în care dă cineva tag numelui meu și asta-i tot. Fără notificări de la Facebook, Instagram, blog etc.
Nu-mi dau seama dacă cifrele de mai sus sunt mari sau nu, dar m-am gândit să le scriu aici ca să le putem compara, dacă ai și tu vreo metodă de a contoriza cât de mult folosești telefonul. Mie mi se pare că petrec mult mai mult timp pe laptop decât pe telefon, iar smartphone-ul e folosit destul de rar, chiar dacă îl am mereu cu mine. Cu toate astea, acele 129 de ridicări zilnice ale telefonului mi se par multe. Mult prea multe.
P.S: Dacă vrei să-ți instalezi și tu iOS 12 înainte de a fi lansată varianta stabilă (lucru care se va întâmpla în toamna acestui an), e de-ajuns să accesezi de pe iPhone pagina beta.apple.com, să te loghezi și să urmezi pașii de-acolo.
3 Comments
Iar inainte de a face update la iOS 12 este recomandat un backup prin iTunes. Daca vrei sa revii o poti face doar prin restore.
Mulțumesc pentru completare!