
iPhone: Ce reprezintă punctul portocaliu și cel verde de pe ecran

Cisco îți propune 5 cursuri online gratuite. Uite despre ce e vorba
Ieri am primit un comunicat de presă de la RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România) despre cel mai detaliat studiu public realizat vreodată despre relația românilor cu jocurile.
Au fost intervievați oameni cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, iar rezultatele sunt cel puțin interesante. Într-adevăr, s-ar putea să spui că sigur sunt mulți copii mai mici de 15 ani care joacă jocuri video și care ar fi trebuit să fie parte din sondaj, dar cred că sunt niște legi care spun că nu ai voie să faci studii cu copii atât de mici, ceea ce e bine, dacă stai să te gândești așa.
Studiul arată că dintre cei 7.9 milioane de români care joacă jocuri video, 64% dintre ei se joacă pe smartphone, 60% pe PC, 20% pe tabletă și doar 15.5% pe consolă.
Când te gândești la asta, începi să te întrebi de ce consolele nu au un procent mai mare de utilizatori, mai ales că e un hype acum cu PS5 și parcă prietenii pe care îi avem fie au PS4 deja, fie au în plan să-și ia PS5.
Ei bine, răspunsul vine tot din studiu, din punctul meu de vedere: 55% dintre români preferă să joace jocuri de pe torrenți. Unii fac asta pentru că spun că jocurile sunt prea scumpe, alții declară că n-au niciun motiv să le cumpere atâta timp cât ele se găsesc gratuit și așa mai departe.
Ei bine, pe console de jocuri e destul de greu să joci jocuri piratate, iar noi, ca nație, se pare că încă n-am trecut de momentul ăla cu: dacă e pe internet, trebuie să fie gratuit.
Las mai jos infograficul cu rezultatele întregi ale studiului, că mi se par chiar interesante. Abia aștept același studiu făcut în 2021, ca să vedem și cum se schimbă trendurile și preferințele gamerilor de la un an la altul. 😁

Găsești și infograficul interactiv aici.
4 Comments
Am cumparat de multe ori jocuri, insa niciodata cand s-au lansat.
Nu stiu pe ce se bazeaza studiul publicat, insa, in Romania, pot sa te asigur ca 80% descarca jocurile de pe torrent.
Cred ca solutia pe viitor vor fi jocurile freemium. WOT, COD, ETC
Eh, nu cred că sunt chiar 80%, că studiu îi ia în calcul și pe cei care se joacă pe smartphone sau tabletă, unde nu prea descarci jocuri de pe torrenți. Cât despre freemium, știu oameni care bagă sute de euro lunar în haine sau accesorii în jocuri, deci sigur va funcționa în continuare. 😁
Daaa, si mai sunt si cei care vand conturile de steam pentru ca le-a picat nu stiu ce cutit care are valora 5.000 de euro :))
🤣🤣🤣