5 lucruri care îmi plac la Android și nu le am pe iPhone
Știri din Social Media [18]
Anul 2020 a venit pentru mine cu o serie de schimbări, iar cea mai importantă este cea legată de job și de modul în care îmi organizez activitățile online. Asta pentru că în ianuarie 2020 am pornit pe drumul freelancing-ului și am decis să las biroul de la Piața Victoriei pentru a lucra de acasă. 😁
Fiind întotdeauna curios și pasionat de statistici, am început să fiu prezent în grupuri de profil și să încerc să înțeleg mai bine oamenii care fac asta de mai mult timp.
Iar azi mi-au picat ochii pe o statistică interesantă: 17% dintre români lucrează în sistem de freelancing. Sau sunt self-employed, așa îi numește Eurostat.
Statistica poziționează țara noastră pe locul 4 în topul țărilor Europene, iar media din UE e de 14%, ceea ce mi se pare neașteptat. Se pare că avem foarte mulți români care au ales să lucreze pe cont propriu. Mult mai mulți decât în alte țări mai dezvoltate decât a noastră.
Asta s-ar putea să aibă o ușoară legătură cu statistica asta care spune că doar 0.4% dintre românii cu loc de muncă pot sau decid să lucreze și de-acasă. Suntem penultimii din Europa în topul țărilor în care angajații lucrează de acasă.
Și spun că s-ar putea să fie o ușoară legătură între cele două pentru că s-ar putea să fie destui oameni care ar fi rămas angajați dacă ar fi putut lucra de-acasă din când în când, iar cum nu pot face asta și având un ușor spirit antreprenorial, au preferat să aleagă calea self-emplymentului.
Mai jos găsești un infografic făcut de Eurostat cu topul țărilor în funcție de procentul din populație care lucrează în sistem de freelancing, iar dacă ești și tu freelancer, îți recomand eBook-ul despre dramele și problemele emoționale ale freelancerilor.
Mai multe detalii despre studiul procentului de freelanceri din fiecare țară găsești aici.