Avem o echipă care reprezintă România la cea mai importantă competiție de case solare din lume

33 de tineri români au aterizat ieri la Dubai, unde urmează să aibă loc cea mai importantă competiție de case solare din lume. Ei sunt echipa EfdeN, cei care muncesc de mai bine de doi ani la o casă 100% sustenabilă, care să fie potrivită atât pentru clima din Dubai, cât și pentru clima din România. O casă care nu numai că e sustenabilă, dar conține cele mai noi tehnologii ale momentului (cum ar fi integrarea cu Alexa, un asistent personal vocal, care poate aprinde luminile prin casă sau poate da drumul la muzică, dacă îi ceri asta).

După mii de ore de muncă și sute de voluntari implicați, casa EFdeN Signature a fost ridicată în București pentru o perioadă limitată de timp, apoi a fost urcată pe un vas care a dus-o pe apă până în Dubai, într-un transport de 3381 de kilometri.

Echipa EFdeN este una dintre puținele echipe din România care studiază construirea de locuințe sustenabile. Totodată, sunt singurii care, în ultmii ani, au pus România pe harta țărilor care vin cu idei inovatoare în această direcție. Unul dintre proiectele lor anterioare, Casa PRISPA, le-a adus distincția de vicecampioni mondiali în ceea ce înseamnă eficiență energetică.

EFdeN SignatureAvem în Dubai o echipă formată din 33 de români care concurează împotriva altor 15 echipe din 11 țări și care trebuie să-și asambleze casa într-un termen de doar 15 zile, ca ulterior să poată fi analizată de un juriu specializat. Juriul va evalua proiectul din 10 perspective (de la arhitectură, la inginerie, managementul energiei, confort, inovație, sustenabilitate și altele).

Ei sunt mândria noastră când vine vorba de această competiție. Sunt cei care arată că românii sunt pricepuți, inovativi, inteligenți și gata să dea totul pentru a-și îndeplini visul.

Apropo de „gata să dea totul”, EFdeN mai are nevoie de bani pentru a-și putea duce visul la sfârșit. Au strâns cea mai mare parte din sumă, peste 1.1 milioane de euro, iar acum mai au nevoie de doar 180.000 de euro pentru a-și putea finanța expediția până la final. În momentul de față, banii pe care îi au nu le ajung pentru a ține echipa în Dubai până la finalul competiției, de-aia au nevoie de ajutorul nostru.

Uite cum putem ajuta:

1. Dacă reprezinți o companie și faci o donație de minim 10.000 de euro, vei primi în schimbul donației o serie de advertoriale și bannere pe 40 de bloguri din România (printre care și blogul meu). Detalii sunt aici.

2. Dacă reprezinți o comapnie și donezi între 2.000 și 10.000 de euro, vei beneficia de vizibilitate pe platformele EFdeN. Detalii sunt aici.

3. Dacă nu reprezinți o companie poți dona oricât pe această pagină (chiar orice sumă donată este de ajutor în acest moment, trust me) și te invit să dai mesajul campaniei mai departe, sperând că va ajunge la companiile care pot contribui cu mai mult pentru ca echipa EFdeN să-și îndeplinească visul.

Amintesc aici că sunt singurii care ne reprezintă țara la o competiție atât de mare și că mai au foarte puțin până la a-și realiza planul pentru care muncesc de peste doi ani de zile. Hai să-i ajutăm!

P.S: Iar dacă vrei să faci un tur virtual al casei cu care participă în competiție, poți face acest lucru aici.

Leave a Reply