S-a lansat Pinterest în limba română. Aşa, şi?

Săptămâna trecută am primit un mail prin care eram anunţat că se lansează Pinterest în limba română. M-am bucurat cumva, pentru că s-au gândit să ne acorde şi nouă puţină atenţie. Apoi am citit articolul de pe blogul Pinterest şi m-am mai bucurat puţin pentru că în el s-a spus câte ceva despre ţara noastră. Nu ştiu câţi l-au văzut, dar important e că s-a scris despre România pe un blog internaţional.

Am fost apoi curios să văd cum vor reacţiona cei din online-ul românesc la auzirea veştii. Am vrut să aştept câteva zile ca să văd cine şi ce scrie pe marginea subiectului. Acum tocmai am terminat de butonat Google-ul după căutarea de articole despre lansarea Pinterest în limba română şi am găsit numai vreo 5. Unul pe un blog şi 4 pe diverse site-uri de IT. Toate anunţau că s-a lansat Pinterest în limba română, dar în nici unul nu încerca autorul să-şi dea cu părerea despre cum vede el lucrul ăsta.

Motivul? Evident, Pinterest nu contează destul de mult în România. Din punctul meu de vedere, contează mult mai puţin decât Twitterul, cu toate că multă lume afirmă că Twitterul e pe moarte. Dacă mâine s-ar lansa Twitter în română, sigur aş găsi mult mai multe articole pe net despre asta. Şi sigur ar conţine şi o doză de subiectivism.

La fel de curios este că încă n-a apărut niciun blog românesc despre Pinterest. Nimeni nu s-a înhămat la a învăţa tot ce se poate învăţa despre reţeaua asta socială şi a încerca să se nişeze pe asta.

Mă aşteptam ca mutarea asta să-i ofere Pinterestului un plus de imagine şi să înceapă să fie mai multă activitate acolo. N-a fost să fie, dar sunt curios dacă va ajunge vreodată să fie folosit în România măcar la nivelul la care este acum folosit Instagram.

pinterest in limba romana

Apropo, pe mine mă găsiţi pe Pinterest aici.

4 Comments

  1. tudor CeMerita 26 martie 2014
    • Cristian Florea 26 martie 2014
  2. Irina Bărăgoi 26 martie 2014
    • Cristian Florea 26 martie 2014

Leave a Reply