Să ne punem link-urile în buzunar

pocketUrăsc momentele în care dau peste un link interesant şi n-am timp să mă uit pe el. Când intri pe net de pe telefon şi vezi un link pe Twitter, dar n-ai timp să citeşti ce scrie, e groaznic.

De obicei obişnuiam să salvez Tweet-ul respectiv la Favorite, ca să-l găsesc mai uşor după ce ajung la un PC. Partea proastă era că uitam să mă uit peste Tweet-urile salvate la Favorite şi-mi aminteam de link-urile respective abia o lună sau două mai târziu.

Am căutat o aplicaţie care să-mi uşureze puţin munca şi care să mă lase să salvez link-urile de pe telefon şi să le pot vedea uşor pe calculator. Aşa am descoperit Pocket, care-mi permite să salvez link-urile de pe Twitter sau din browser-ul telefonului, apoi, când ajung acasă, să-mi văd salvările.

După ce mi-am instalat şi pe PC Addon-ul pentru Firefox, mi-am dat seama că poate fi extrem de util şi în alte cazuri. Spre exemplu, pot salva link-uri pentru „read later” direct din browser, iar dacă mă loghez în Pocket pe telefon sau pe orice alt calculator, văd link-urile salvate.

Utilitatea se vede la mine în momentul în care trec vreo 3 – 4 zile fără să deschid Reader-ul. Când îl deschid, am peste 300 de articole necitite. Atunci le accesez pe toate cele care mi se par interesante şi, dacă n-am timp să le citesc atunci, le salvez în Pocket.

Am scris articolul ăsta în speranţa că-i va folosi cuiva. Eu sunt foarte încântat de ce poate să facă Pocket-ul, de-aia am vrut să vă spun şi vouă despre el. Sunt sigur că mai există o grămadă de tool-uri de genul ăsta, dar Pocket e primul pe care l-am încercat. Şi singurul deocamdată.

Tu ce faci când descoperi un link interesant de care nu ai timp să te ocupi?

10 Comments

  1. Rares Cojocaru 24 aprilie 2013
  2. Paul 25 aprilie 2013
  3. omulvaly 25 aprilie 2013
  4. Carmen 1 mai 2013
    • Cristian Florea 2 mai 2013
  5. Ciprian Pardău 2 mai 2013
    • Cristian Florea 3 mai 2013

Leave a Reply