Şi bloggerii fac fapte bune

Acum vreo lună de zile, Zolty a cerut puţin ajutor, iar noi am hotărât să încercăm să i-l dăm. Înainte să explic despre ce-i vorba, hai să-ţi spun câte ceva despre Zolty: este un blogger foarte sufletist care suferă de distrofie musculară congenitală, motiv pentru care nu poate desfăşura toate activităţile pe care le desfăşurăm noi. Chiar şi atunci când scrie pe blog, face asta folosind doar un deget, pentru că boala nu-i permite mai mult.

La un moment dat, el a strâns nişte bani şi şi-a cumpărat un cărucior electric, cu ajutorul căruia să se poată deplasa de colo-colo, fără să aibă nevoie de prea mult ajutor din partea altor persoane. Între timp, a primit unul mai performant, iar pe cel vechi vrea să-l dea cuiva care are nevoie şi nu si-l permite.

Problema cea mai mare a căruciorului era că nu avea acumulatori, iar ei costau în jur de 1500 de lei. Şi mai era o problemă: cineva trebuia să suporte costurile de livrare, de la Zolty de acasă până la persoana care urma să primească acel cărucior.

Dacă Zolty avea nevoie şi dacă ne-a rugat să-l ajutăm, noi n-am stat prea mult pe gânduri şi am încercat să ne implicăm. Am pregătit o campanie prin Blogal Initiative în care i-am rugat pe bloggeri să-şi pună blogurile la bătaie pentru Zolty. Practic, ei scriau pe blogurile lor despre problema lui Zolty şi cereau ajutor de la un sponsor, iar în momentul în care sponsorul apărea, aceştia trebuiau să mai scrie o dată ca să-i mulţumească pentru implicare.

Sponsorul a apărut, iar chiar în acest moment Zolty caută bateriile potrivite, ca acel sponsor să le poată cumpăra. Este vorba despre:

Grup media TVSat, cu sediul în Buzău, cuprinde televiziunea regională TV SudEst, televiziunea locală TVSat, postul regional de radio Radio Boom şi publicaţia Scurt pe 2.

Fiind un business local, foarte mult s-ar putea să nu-i ajute promovarea la nivel naţional, dar ei au vrut doar să ajute, iar asta mi se pare foarte tare. Mai mult, unul dintre angajaţii Grup media TVSat este blogger, iar sponsorul a fost găsit prin intermediul lui. A aranjat în aşa fel încât firma la care lucrează să sponsorizeze bateriile pentru scaunul pus la bătaie de Zolty. Ne mai trebuie vreo dovadă că bloggerii, înainte de toate, sunt oameni?

RESPECT-la-rugby-Medium

Leave a Reply