Dacă ai Facebook Comments pe blog, le poți sincroniza cu pagina ta de Facebook

Update: Începând cu luna februarie a anului 2018, această funcție a fost dezactivată. Detalii poți citi aici.

Facebook Comments este acea opțiune de la Facebook care le oferă ocazia vizitatorilor blogului tău să lase comentarii la articole folosind conturile lor de Facebook. Practic, nu mai trebuie să-și mai scrie numele sau adresa de mail înainte să lase un comentariu pentru că, dacă sunt logați pe Facebook, li se vor prelua acele date. Dacă nu ți-ai instalat Facebook Comments pe blog și vrei s-o faci, poți urma acest tutorial. Dacă ți-ai instalat deja Facebook Comments pe blog, continuă accest articol ca să vezi cum e cu sincronizările. :D

Introducere

Prin 2012, când a apărut posibilitatea de a introduce pe blog comentarii prin Facebook, am făcut și eu un test. Mi-a plăcut, dar nu am păstrat acel formular pentru că încă era la început și nu reușeam să fac în așa fel încât să fiu notificat atunci când cineva lăsa un comentariu pe blog. Între-timp s-au mai schimbat lucrurile și m-am gândit să-i mai acord o șansă. Așa am observat, pe lângă faptul că au reparat partea aia cu notificare, o funcție nouă, care se numește Comment Mirroring și care e foarte tare, din punctul meu de vedere.

Ce face funcția Comment Mirroring

Așa cum spuneam și în titlu, sincronizează comentariile de la articolele de pe blog, cu cele de pe pagina ta de Facebook. Adică atunci când dai share unui articol de pe blogul tău pe pagina ta de Facebook, în momentul în care cineva lasă un comentariu în formularul de pe blog, acel comentariu va apărea și la postarea de pe Facebook. Și viceversa: dacă cineva lasă un comentariu la statusul de pe Facebook, acel comentariu va apărea și pe blog.

Avantajul e destul de clar: fie că începi o discuție pe blog sau pe Facebook, ea poate fi continuată oriunde, dându-le ocazia celor implicați în discuție să revină cu răspunsuri fie stând pe Facebook, fie intrând pe blog.

Și am mai observat o chestie: se sincronizează și numărul de like-uri și share-uri. Adică: să presupunem că eu distribui o postare de pe blog pe pagina mea de Facebook și ea strânge, să zicem, 10 like-uri și 2 share-uri. Dacă săptămâna viitoare distribui din nou postarea respectivă pe pagina mea de Facebook, ea va apărea deja cu 10 like-uri și 2 share-uri, pentru că se sincronizează și aceste lucruri.

Cum activezi sincronizarea dintre Facebook Comments și pagina de Facebook

Dacă ți-ai instalat deja Facebook Comments pe blog, înseamnă că ai creat o aplicație de Facebook și ai o pagină de moderare a comentariilor. În general, acea pagină se găsește aici, iar dacă ai creat mai multe aplicații de Facebook, alegi din colțul din stânga-sus acea aplicație făcută pentru blogul tău. După ce ai ales aplicația, apasă pe Settings, în colțul din dreapta. Iar acolo vei vedea o setare numită Comment Mirroring. Alegi pagina de Facebook cu care vrei să se facă sincronizarea, apoi dai Save. And that’s it! :D

Am făcut și un print screen care sper să te ajute.

cum sincronizezi facebook comments cu pagina de facebook

4 Comments

  1. Tudor 4 august 2017
    • Cristian Florea 4 august 2017
  2. Marius 15 august 2017
    • Cristian Florea 16 august 2017

Leave a Reply