Socializarea online ne ajută până la urmă

Socializarea online ne ajută până la urmă 1 | Cristian Florea„Petreci prea mult timp în faţa calculatorului, deja nu mai ai viaţă socială”. Parcă auzi asta tot mai des, nu? Încă nu eşti de nedezlipit de PC, dar parcă jumătate din timpul tău liber îi este dedicat online-ului, iar din punctul unora de vedere, chiar nu e bine având în vedere că îţi strici ochii şi te dezlipeşti de realitate.

Fie că vorbeşti pe twitter, Facebook sau că foloseşti alte minunăţii care mai sunt acum la modă, tu socializezi. Chiar dacă îi cunoşti personal pe acei oameni sau nu, tot socializare se numeşte. Cei din afara ariei tale, care nu au tangenţă cu Facebook-ul, iar de Twitter nici măcar n-au auzit, au impresia că socializarea asta despre care tot vorbeşti tu este pierdere de vreme, nimic altceva.

Articolul ar trebui să fie pentru ei, dar sunt sigur că ei nici măcar nu citesc bloguri, deci vă rog pe voi să le transmiteţi câte ceva când prindeţi ocazia.

Socializarea online ajută, doar că trebuie făcută cu cap. Din toţi oamenii pe care îi urmăresc pe twitter şi cu care obişnuiesc să discut mai multe, absolut niciunul nu este rupt de realitate. Noi, deşi o facem online, de multe ori discutăm despre lucrurile care se întâmplă afară.

Şi nu e bârfă din aia gen: „Uite-o pe Lili, a venit soţul ei şi au plecat amândoi în Italia. Acum sunt nişte italieni jegoşi care câştigă bani mulţi. Au uitat de unde au plecat”. Adică nu vorbim despre alţii cu iz de invidie. Noi, când discutăm despre offline, relatăm întâmplările noastre vieţii virtuale. Şi noi trăim în offline. Iar când eu îmi petrec 50% din timpul liber scriind pe twitter, tu o faci uitându-te la TV. Eu primesc feedback la ceea ce-mi debitează mintea, dar tu? Îţi răspunde TV-ul la întrebări şi la poveşti? Nu cred.

Dar bine, asta e gândirea ta, noi ne pierdem timpul în online şi ne distrugem viaţă socială. Noi prin online cunoaştem oameni faini cu care, la un moment dat, ne întâlnim şi discutăm. Tu cu actorii de la TV nu te întâlneşti, dar tot noi suntem ăia care greşim, nu?

9 Comments

 1. Alexander 12 februarie 2010
  • Cristian Florea 12 februarie 2010
 2. A.Dragos 12 februarie 2010
  • Cristian Florea 12 februarie 2010
 3. Zamfir 12 februarie 2010
 4. Muzikie 14 februarie 2010
  • Cristian Florea 14 februarie 2010
 5. Muzikie 14 februarie 2010

Leave a Reply