Cum ai putea estima la câți oameni ajunge conținutul tău de pe Instagram

Acum vreo lună de zile, când Instagram a anunțat că adaugă în dreptul fiecărui clip și numărul de vizualizări ale acestuia, m-am gândit la cum aș putea folosi lucrul acesta în avantajul meu. Și primul lucru care mi-a venit în minte a fost faptul că pot estima la câți oameni ajunge conținutul meu de pe Instagram.

Teoria era simplă: Dacă urcam un clip care primea 100 de vizualizări și avea vreo 50 de like-uri, puteam spune că și o poză cu 50 de like-uri a fost văzută tot de vreo 100 de oameni.

În practică, lucrurile stau puțin diferit. Am urcat 3 clipuri pe Instagram de când a fost introdus numărul de vizualizări, iar statisticile arată cam așa:

Clipul 1: 59 de like-uri, 206 vizualizări, 3 comentarii, urcat la ora 10:41;

Clipul 2: 63 de like-uri, 113 vizualizări, 6 comentarii, urcat la ora 12:21;

Clipul 3: 55 de like-uri, 93 de vizualizări, 0 comentarii, urcat la ora 16:13.

Pe Instagram, o vizualizare se adaugă atunci când cineva se uită la clip pentru 3 secunde. Mai mult, Instagram are autoplay (care nu se poate dezactiva), adică un om se poate uita 3 secunde la clip fără să-și dea seama, în timp ce dă scroll printre poze. Și se adună vizualizări doar în aplicația mobilă. Nu se adaugă vizualizări dacă cineva se uită la conținut de pe laptop sau dacă embeduiește clipul într-un articol de pe blog.

Concluziile pe care le pot trage din statisticile de mai sus arată cam așa:

  1. De obicei, contentul meu de pe Instagram e văzut de aproximativ dublul oamenilor care dau like.
  2. E mai bine să pun conținut dimineața, că e văzut de mai mulți oameni, deci ar fi mai multe șanse să aprecieze cineva acel conținut.
  3. În social media (inclusiv pe Instagram) trebuie să testezi continuu. Nu există rețete general valabile. Spre exemplu, dacă la mine dau like jumătate dintre cei care văd, la @yesmyfriend procentul depășește 90%. Are 390 de like-uri la acest clip și 406 vizualizări.
  4. Dacă te ocupi de un brand și faceți campanii pe Instagram, poți vedea ce oameni să alegi în campanie și în funcție de numărul de vizualizări ale clipurilor lor. Degeaba are 100.000 de followeri, dacă sunt doar 100 de vizualizări și 60 de like-uri la câte-un clip.

#WHPpatterns

A photo posted by Cristian Florea (@cristianflorearo) on

4 Comments

  1. Diana Solomon 31 martie 2016
    • Cristian Florea 31 martie 2016
  2. rivi 31 martie 2016
    • Cristian Florea 31 martie 2016

Leave a Reply