Ștefan a plecat în concediu cu autostopul, ținând în mână o pancartă pe care scrie „Oriunde”

Pe Ștefan Rusie cred că l-am cunoscut acum vreun an la un eveniment pentru bloggeri. Tot cam atunci cred că ne-am împrietenit și pe Facebook. Azi am văzut în News Feed-ul meu o postare scrisă de el cu hashtagul #oriundemaduc. Curios, am intrat pe profilul lui să văd mai multe și am aflat că a plecat cu autostopul, ținând în mână o pancartă pe care scrie Oriunde. Am vrut să aflu și mai multe, așa că i-am pus câteva întrebări scurte (m-am gândit că, fiind pe drum, n-are timp să-mi scrie prea multe).

Așa am aflat că are provocarea asta în minte de mai mult timp și că atunci când a vrut să testeze cum ar fi să doarmă fără un acoperiș deasupra capului, și-a montat un cort în grădina de la țară. Atunci s-a și conturat ideea care-i spune că atunci când nu știi unde să mergi, cel mai bine e să mergi oriunde.

Plecarea a fost sâmbătă, pe 22 august, de la stația de metrou Păcii. Se gândea că o primă destinație bună ar putea fi Sibiu, Râmnicu Vâlcea sau Craiova, dar cum pe pancarta lui scria că vrea să meargă oriunde, n-a refuzat când prima persoană care a oprit mașina i-a spus că-l poate duce spre Râșnov. Așa că sâmbătă a înnoptat într-o pensiune din Moeciu, duminică s-a plimbat prin Brașov și a dormit într-un hostel în care el și proprietara erau singurii români, luni seara a oprit la Cluj, iar marți a dormit acasă la o moroșancă din Săpânța pe care o cunoscuse într-un microbuz spre Sighetu Marmației.

L-am întrebat și care i s-a părut cel mai mare obstacol întâlnit până acum și mi-a spus că cel mai complicat a fost să iasă afară din bloc. Știind că urmează o experiență nouă, destul de riscantă, care te duce nici-tu-nu-știi-unde, i-am dat dreptate. :))

Poți vedea ce mai face Ștefan pe traseul lui dacă urmărești hashtagul #oriundemaduc sau dacă intri pe profilul lui de Facebook. Toată distracția durează până dumnică, pentru că luni, pe 31 august, ar trebui să fie din nou la lucru. :D

Mi-a plăcut provocarea pe care și-a dat-o Ștefan, așa că am ales să scriu despre ea, în special pentru că ideea lui i-ar putea inspira și pe alții.

Update: Acum există și pagina Oriundemaduc.

stefan rusie - oriunde

Leave a Reply