Ştiu nişte băieţi, care ştiu nişte băieţi, care ştiu cum se face coca

La începutul lunii mai, am fost la Social Media 4 Students Craiova, un eveniment la care Rareş şi Manafu au reuşit să strângă atât oameni din industria online-ului care au ceva de spus, cât şi studenţi dispuşi să-i asculte pe aceşti oameni.

La fârştiul zilei, a fost şi-o probă practică, unde s-au făcut echipe de studenţi şi au primit câte-un brief pe care trebuiau să-l rezolve. Adică aveau de făcut o campanie online. Ştiau datele problemei, iar ei trebuiau să vină cu ideea campaniei.

În brieful uneia dintre echipe era scris că s-a deschis o nouă pizzerie în Craiova şi că trebuie să găsească o metodă de promovare. De menţionat era că pizzeria n-avea nimic în plus faţă de celelalte din punctul de vedere al reţetelor, deci trebuia să se diferenţieze doar prin felul în care comunică ce fac.

Atunci echipa a venit cu o idee care ni s-a părut foarte tare şi anume să facă un clip care să se cheme „Noi ştim să facem coca” şi care, bineînţeles, să arate cum se face coca de pizza, nu acea cocă la care se gândea toată lumea. :))

Pizzeria pentru care trebuiau să gândească studenţii campania era pe cale să se deschidă şi aparţinea chiar băieţilor de la Craiova Forum. Ideea a fost atât de mişto, încât chiar au folosit-o (cu acordul studenţilor, bineînţeles) şi a ieşit cam aşa.

 

Acestea fiind zise, bun venit, Pizza Forum! Abia aştept să ajung iar prin Craiova să vă testez pizzele. :)) Concluzia postării e că evenimentele de acest gen pot fi extrem de utile, iar dintr-o joacă se poate ajunge la campanii serioase.

Un alt lucru care-mi place foarte mult în tabăra în care o să merg joi e că o să fie şi-aici o parte practică, în care va trebui să rezolvăm un brief de acest gen. Abia aştept!

Leave a Reply