Studiu de caz #suntuntaran: Peste 25.000 de români au recunoscut că sunt țărani

Pregătindu-mă pentru articolul despre Zilele Biz (eveniment la care îți recomand să participi, pentru că sigur vei avea foarte multe de învățat), am găsit studiul de caz al campaniei #suntunțăran, care mi s-a părut foarte interesant și pe care m-am gândit să-l dau mai departe.

Pentru cei care nu știu, la Social Media Summit București, Revista Biz a anunțat că lansează platforma suntuntaran.ro, un site prin intermediul căruia poți recunoaște în fața prietenilor tăi de pe Facebook că ești țăran. De ce ai face asta? Pentru că în ultima vreme românii au asociat ideea de „țăran” cu un lucru negativ. Spre exemplu, dacă cineva a parcat aiurea, ai tendința să-i spui că-i țăran. Dacă e cineva care vorbește tare la telefon în RATB, e clar țăran. Dacă îi sună cuiva telefonul în sala de cinema este, bineînțeles, un țăran.

Numai că în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Țărani nu sunt cei needucați, ci dimpotrivă. Ei sunt cei care salută persoanele din tot satul, fie că le cunosc sau nu. Țăranii sunt oamenii sinceri, respectuoși și muncitori.

Pentru că a vrut să schimbe percepția oamenilor despre țărani și să-i dezobișnuiască din a folosi acest cuvânt în situațiile negative, Revista Biz a lansat suntuntaran.ro, unde peste 25.000 de persoane au recunoscut până acum că sunt țărani. Printre ele mă număr și eu, cu acest status.

Și-au atins obiectivul de a nu mai folosi „țăran” cu sens negativ? Hai să vezi răspunsul în studiul de caz de mai jos:

2 Comments

  1. Tudor 11 octombrie 2016
    • Cristian Florea 11 octombrie 2016

Leave a Reply