Sunt pregătit să renunţ la Google Reader, dar blogurile pe care le urmăresc nu

Sunt pregătit să renunţ la Google Reader, dar blogurile pe care le urmăresc nu 1 | Cristian Florea

Jerod Morris de la Copyblogger.com a găsit o soluţie simplă la închiderea Google Reader (pentru cei care nu ştiu, Google Reader se închide de la 1 iulie). Recomandă să ne îndrumăm cititorii să se aboneze prin mail şi, totodată, să facem acelaşi lucru cu blogurile pe care le urmărim.

Mie mi s-a părut o idee bună. Dacă-ţi etichetezi şi filtrezi cum trebuie mail-urile din GMail şi te abonezi la 100 de bloguri, activitatea ta normală nu o să fie absolut deloc perturbată, pentru că mail-urile respective nu-ţi mai apar în Inbox, ci doar în aşa-zisele foldere pe care le selectezi tu. Mi s-a părut o ocazie bună să testez filtrele din GMail, aşa că am hotărât să mă abonez prin mail la toate blogurile pe care le urmăream prin RSS.

Am început cu blogurile româneşti şi, după ce am încercat să mă abonez la toate, m-am oprit ca să scriu articolul acesta. Din 40 de bloguri româneşti la care eram abonat prin RSS, doar 14 oferă posibilitatea de abonare prin e-mail.

Da, e mai puţin de jumate, iar ca să-ţi pui în sidebar un buton care le permite cititorilor să se aboneze prin e-mail nu-i atât de complicat. Mulţi dintre cititorii voştri poate habar n-au ce-i ăla RSS, iar pentru că nu s-au putut abona prin e-mail, au hotărât să nu vă mai urmărească deloc (cum am făcut acum şi eu, de altfel).

Nu cred că aici se pune problema de lipsă de cunoştinţe, ci mai degrabă de lipsă de implicare. Dacă vouă nu vă pasă de blogurile voastre şi de felurile în care ar putea cititorii să vă urmărească, mie, ca simplu cititor, de ce mi-ar păsa?

Acum vă rog să-mi mai explicaţi o dată cum evenimentele BIZ sunt degeaba pentru că speakerii spun lucruri ştiute deja, iar voi nu mai aveţi ce învăţa. Aveţi dreptate, tocmai mi-aţi demonstrat că nu mai aveţi nimic de învăţat.

13 Comments

 1. Alex B 16 martie 2013
  • Cristian Florea 16 martie 2013
 2. coolnewz 16 martie 2013
  • Cristian Florea 16 martie 2013
  • Moga Florin 16 martie 2013
   • Cristian Florea 17 martie 2013
 3. Ciprian Pardău 16 martie 2013
  • Cristian Florea 17 martie 2013
  • Ciprian Pardău 17 martie 2013
 4. Refu 17 martie 2013
  • Cristian Florea 17 martie 2013
 5. Yamasha 18 martie 2013

Leave a Reply