Am fost la una dintre cele mai tehnologizate săli de fitness din București

Zilele trecute am fost și-am testat aparatele de la Alexandreea Club Fitness & Spa, una dintre cele mai tehnologizate săli de fitness din București. N-am fost în calitate de cunoscător al domeniului, pentru că nu am atâta experiență în mersul la sală, ci mai degrabă în calitate de entuziast când vine vorba de produsele tehnologice.

Astfel, am început antrenamentul cu o alergare pe bandă. Bandă care are un ecran touch screen cu care poți face o mulțime de lucruri: în primul rând, vezi foarte clar viteza cu care alergi, timpul de alergare sau distanța parcursă, ca la orice altă bandă de alergare în sală. Apoi, ecranul îți mai oferă câteva opțiuni faine:

  • posibilitatea de conecta niște căști wireless sau cu fir la dispozitiv;
  • posiblitatea de a intra pe YouTube sau pe diverse posturi TV, ca să treacăt timpul mai repede;
  • posibilitatea de a te loga pe Facebook sau pe Flipboard pentru a citi noutăți interesante pentru tine;
  • posiblitatea de a conecta telefonul la banda de alergare, pentru o sincronizare mai bună a antrenamentului și a playlist-ului;
  • posibilitatea de a seta un traseu preferențial. Spre exemplu, dacă ai alergat într-un parc, iar acum vrei să faci același traseu, banda va modifica înclinația în funcție de înregistrarea făcută de aplicația cu care ai alergat tu în parc. Dacă la un moment dat ai urcat un deal în parc, vei urca un deal și pe bandă. :D
  • în plus, ai și aer condiționat care vine din partea de sus a benzii de alergare, ca să nu te încălzești prea tare.

Apoi am testat bicicleta eliptică, care vine cu același sistem de mai sus și cam aceleași opțiuni. Mai departe, am mers la aparatele cu care faci repetări, cum ar fi cel de rowing (în care mișcările sunt ca cele de la vâsle) sau cele folsitoare pentru mușchii picioarelor. Partea faină e că fiecare aparat reține distanța maximă pe care o poți atinge tu, în funcție de cât de lungi îți sunt brațele sau picioarele, apoi începe să numere repetările pe care le faci. Dacă începi să te împingi în picioare mai puțin decât a reținut aparatul că poți face, nu-ți va contoriza acele repetări, pentru că le consideră incomplete.

Practic, aparatele acestea te ajută să numeri mai ușor câte repetări faci la fiecare exercițiu, dar și să ai grijă ca fiecare repetare să fie făcută corect.

Mai mult, fiecare aparat din sală se poate conecta la o aplicație mobilă, lucru care îți dă posibilitatea de a înregistra toate antrenamentele pe care le faci. În plus, aplicația îți poate recomanda antrenamente pe baza condiției tale fizice sau uitându-se la istoricul tău în sală, lucru care mi se pare foarte tare.

Dacă vrei să faci mișcare într-o sală tehnologizată, care măsoară fiecare repetare pe care o faci și fiecare exercițiu pentru care muncești, s-ar putea ca Alexandreea Club Fitness & Spa să fie pentru tine. Clădirea în care își desfășoară ei activitatea este pe B-dul Basarabia nr. 37-39, foarte aproape de Arena Națională. Dacă vrei să vezi întreaga listă de servicii pe care o oferă, te invit pe site.

Leave a Reply