
Cât de bine funcționează dictarea de pe iPhone vs Android
![Știri din Social Media [31] 5 | Cristian Florea Știri din Social Media](https://cristianflorea.ro/wp-content/uploads/2019/05/stiri-din-social-media.jpg)
Știri din Social Media [31]
Poate ai auzit de multe ori sintagma de telefon refurbished sau telefon recondiționat, dar nu ai fost niciodată curios să afli mai multe. Sau poate știi ce înseamnă, dar nu ai avut niciodată răbdare să vezi dacă merită să cumperi unul sau nu.
Ei bine, în acest articol o să discutăm despre avantajele telefoanelor refurbished (recondiționate) folosind un exemplu concret: un Samsung Galaxy S9 Plus de la fenix.eco, un magazin online românesc specializat în telefoane recondiționate. Dar hai să le luăm pe rând.
Apropo, dacă preferi să vezi sub formă video informațiile de mai jos, alături de unboxing-ul telefonului, mergi la finalul articolului, unde vei găsi un video review făcut de mine pe tema asta. 😁
Ce înseamnă telefon refurbished sau telefon recondiționat
Așa cum probabil ai intuit, telefoanele recondiționate sunt smartphone-uri folosite deja de către anumiți utilizatori, care au fost vândute la companii ca fenix.eco și care, în urma unui proces de restaurare, au fost puse din nou la vânzare la un preț mai mic. Uneori, prețul unui telefon refurbished poate fi chiar și cu 50% mai mic față de prețul de achiziție al aceluiași telefon dacă ai de gând să-l cumperi nou.
Partea faină e că, în cadrul procesului de recondiționare, de multe ori echipa fenix înlocuiește și ecranele smartphone-urilor (folosind piese originale, de la producător), lucru care îți oferă un telefon cu un ecran cu totul nou, fără niciun fel de zgârietură. Totodată, dacă sunt probleme la baterie, este și ea înlocuită pentru a te putea bucura de un telefon cu un look & feel asemănător cu cel al unui telefon nou. Iar asta ne duce la următorul capitol al acestui articol, anume:
De ce să cumperi un telefon refurbished în locul unuia la mâna a doua
Ei bine, telefoanele refurbished de la fenix.eco vin de fiecare dată cu o serie de avantaje pe care nu ai cum să le găsești la smartphone-urile la mâna a doua:
- posibilitatea de a returna telefonul complet gratuit în decurs de 14 zile de la achiziție;
- garanția că telefonul a fost verificat de către o echipă de specialiști înainte de a ajunge la tine, lucru care îți oferă liniștea că toate componentele sunt ok și că nu ai surprize neașteptate (cum ar fi nefuncționarea unui difuzor, pixeli morți pe ecran sau alte lucruri care pot apărea la telefoanele second hand);
- garanție pentru un an de zile, lucru care îți oferă un layer în plus de liniște, știind că orice se întâmplă cu smartphone-ul tău poate fi reparat sau poate duce la înlocuirea telefonului (bineînțeles, exceptând problemele produse de tine);
- faptul că majoritatea telefoanelor au ecrane noi (așa cum am menționat și mai sus);
- încărcător și căști noi. Nu sunt originale (o să vezi cum arată în fotogafiile de mai jos), dar sunt noi și asta oferă un confort în plus;
- livrare rapidă în 24 – 48 de ore.
Da, s-ar putea să observi că un telefon refurbished este cu 200 – 300 de lei mai scump decât unul Second Hand, dar dacă te uiți la lista de avantaje de mai sus îți dai seama că pețul pe care-l plătești pentru toate acele avantaje nu este unul deloc mare.
Iar dacă te întrebi de ce să cumperi un telefon refurbished în locul unuia nou, să știi că principalul motiv, din punctul meu de vedere, ar fi cel legat de costuri. Așa cum ziceam la începutul articolului, un telefon recondiționat ar putea costa chiar și cu 50% mai puțin decât unul nou.
De menționat aici e și faptul că, în general, n-o să găsești printre telefoanele recondiționate vârfuri de gamă din anul curent, pentru că pentru a ajunge pe lista de telefoane recondiționate acele smartphone-uri trebuie să fie întâi folosite de anumite persoane. Iar un telefon lansat de Apple în septembrie 2019 n-o să apară pe lista de telefoane refurbished înainte să lanseze Apple un smartphone nou, pentru că cei care și-au cumpărat cel mai recent model de iPhone în septembrie așteaptă să apară un model nou ca să-l schimbe pe cel de-acum.
Deci ca idee, telefoanele refurbished sunt, în general, smartphone-uri lansate acum doi – trei ani. Iar pe site-ul fenix găsești smartphone-uri refurbished de la Samsung, Huawei sau Apple.
Samsung Galaxy S9 Plus Refurbished
Dacă ar fi să analizăm prețul unui Samsung Galaxy S9 Plus, el arată cam așa:
- Second Hand – între 1.100 și 1.500 de lei;
- Nou – 2700 de lei;
- Refurbished la fenix.eco – de la 1.549 de lei (varianta Fair) la 1.779 lei (varianta Good). Varianta Excellent este out of stock momentan.
Diferența dintre Excellent, Good și Fair este explicată așa de către echipa fenix:
Excellent: Ecran intact si zgarieturi minime la exterior, invizibile de la o distanta de 20 cm.
Good: Ecran intact si zgarieturi minime la exterior care pot fi vizibile de la o distanta de 20 cm.
Fair: Zgarieturi minime la exterior, dar vizibile. Ecranul poate avea mici zgarieturi, invizibile cand este pornit
Eu am pus mâna pe un Galaxy S9 Plus cu rating Good și ce pot să vă spun despre el este că nu se vede niciun fel de zgârietură. Chiar m-am uitat atent la asta și nu am identificat nimic. Nici pe spate, nici pe ecran, nici pe la colțuri. Mi se pare grozav să-ți poți cumpăra un telefon care arată ca nou și pe care plătești cu 1000 de lei mai puțin decât ar fi fost dacă l-ai fi luat nou.
În plus, salvezi și Planeta refolosind device-uri care altfel ar fi ajuns la gunoi.
Cui i se adresează telefoanele recondiționate
Eu văd două categorii de potențiali clienți:
- cei care nu au nevoie de vârful de gamă când vine vorba de un telefon. Sunt mulți astfel de oameni și-i apreciez pentru că își setează foarte clar nevoile și așteptările. Cei cărora nu le trebuie iPhone 11 Pro pentru că-și pot face treaba și cu un iPhone 8 sau X sau cei care nu au nevoie de camera foto de pe Samsung Galaxy S20 Ultra, pentru că le ajunge și cea de pe Galaxy S9.
- cei care vor să cumpere un telefon pentru altcineva (fie părinți, fie copii), iar acel altcineva nu are ce să facă cu toate funcțiile unui smatphone care este vârf de gamă. Și cred că aici e o nișă foarte bună, pentru că în loc să dai 1500 de lei pe un telefon mai slab din punctul de vedere al componentelor, poți lua unul care a fost flagship în anul în care s-a lansat și care costă tot atât, doar că are vreo doi ani vechime. Cu aceiași bani, cumperi calitate mai bună.
Acestea fiind zise, mai jos găsești câteva fotografii pe care i le-am făcut lui Galaxy S9 Plus Refurbished de la fenix.eco.
Iar dacă vrei să vezi acest review în format video, alături de unboxingul telefonului, te invit să urmărești clipul de mai jos.
3 Comments
Buna ziua. Am un tel S9 cu ecranul spart. Găsesc altul la fel si la ce pret? Va multumesc
Bună ziua. Cel mai bine e să intrați pe site-ul fenix și să vedeți ce găsiți acolo. 😁
[…] Apropo de refolosirea produselor, citește și: Merită să-ți cumperi un telefon refurbished (recondiționat)? […]