Am testat și eu funcția de programare a postărilor pe Instagram

Hootsuite, unul dintre cele mai cunoscute tooluri de administrare al conturilor de Social Media, a anunțat săptămâna trecută că oferă, mai nou, posibilitatea de a programa postări și pe Instagram, nu doar pe Facebook și Twitter. Chiar discutam acum vreo jumătate de an cu cineva la un Instameet și-i spuneam că mie mi-ar plăcea ca Instagram să ofere posibilitatea programării postărilor, că mi-aș programa într-o zi postări pentru toată săptămâna și aș mai intra acolo doar ca să mai văd ce mai zice lumea și să mai pun poze nou făcute.

Acum, când am văzut că Hootsuite oferă această posibilitate, m-am gândit să o încerc și eu.

Pașii sunt următorii:

1. Îți faci cont pe Hootsuite și-ți conectezi contul de Instagram.

2. Dacă editezi pozele în altceva în afară de aplicația Instagram, va trebui să faci întâi editul (eu editez în VSCOcam, spre exemplu), apoi să-ți trimiți poza pe PC, să programezi postarea, iar în cele din urmă îți va apărea mesajul de mai jos.

programare postari de instagram3. Instalezi aplicația Hootsuite pe telefon, te loghezi în contul tău, intri în Settings » Notification Settigs » Publish on Instagram » On.

programarea postarilor pe instagram 14. Aștepți să se publice postarea. La ora publicării, o să primești o notificare pe telefon și va trebui să intervii.

programarea postarilor pe instagram 5

5. Deschizi notificarea, apoi ți se spune ce ai de făcut mai departe. O să ți se deschidă Instagramul, apoi copiezi în câmpul descrierii ce vrei tu să ai ca descriere, după care publici.

6. Gata, acum ai poza pe Instagram.

Concluzie: Hootsuite nu programează postările pe Instagram, ci cu ajutorul lui programezi o notificare care să-ți spună la ce oră vrei tu să publici pe Instagram. Îți salvează poza și descrierea pe care vrei tu să le pui, iar la ora stabilită le introduci în contul de Instagram. Eu am să continui să folosesc Instagram așa cum îl foloseam până acum, că stilul ăsta de programare al postărilor mai mult îmi îngreunează munca.

 

 

No Responses

Leave a Reply