Am testat şi eu tonomatele de cumpărat bilete din Gara de Nord

Astăzi m-am hotărât să dau o fugă până la Focşani, că nu mai fusesem de mult. Mi-am dat seama că până acum mi-am cumpărat întotdeauna bilete de tren de la casierie, deşi există şi varianta de cumpărare a biletelor online, dar şi posibilitatea de a cumpăra de la nişte tonomate speciale instalate în Gara de Nord. Totuşi, eu am preferat mereu să stau câte 10 minute la coadă ca să pot să-mi iau bilet, iar asta mai mult din obişnuinţă (hai, şi puţin scepticism). Azi m-am gândit că ce fel de blogger sunt eu dacă nu încerc să testez noile tehnologii?

Aşa că am hotărât să-mi iau bilet online, de pe cfrcalatori.ro. Am intrat, mi-am făcut contul, iar când să comand biletul am observat că nu puteam lua pentru ziua de azi. Site-ul îţi oferă posibilitatea de a cumpăra bilete doar începând cu ziua următoare. Era prea frumos să meargă totul ok din prima.

Apoi, când am ajuns în gară, am zis să dau o şansă şi tonomatelor. Mi-am ales de-acolo destinaţia, ora de plecare, tipul de bilet, iar la sfârşit mi-a arătat unde o să am loc şi cât costă, iar dacă eram de acord, să dau next, să pun cardul în tonomat şi să-mi ridic biletul.

Am rămas uimit de simplitatea programului. Site-ul e făcut groaznic, dar softul tonomatului e tare intuitiv. Recunosc, am fost puţin sceptic până acum, de-aia n-am încercat să le folosesc, dar merită din plin. E foarte rapid şi foarte simplu. În Gara aia de Nord în care pare că nimic nu evoluează, tonomatele astea chiar au fost o investiţie bună, iar articolul ăsta e aşa, ca să ştiţi că le puteţi folosi fără probleme, dar şi ca să-mi exprim uimirea legată de faptul că tonomatele chiar funcţionează. :))

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Adriana 1 Aug 2014, ora 20:05

  Hm… nu merg prea des cu trenul dar poate remediez situația. Cu ocazia asta încerc și minunatul tren de pe ruta București – Constanța și tonomatele astea despre care povestești tu.

  • Cristian Florea 1 Aug 2014, ora 20:53

   Şi eu sunt curios cum e cu trenul de pe ruta Bucureşti – Constanţa. :D Să ne zici cum ţi se pare, dacă-l testezi înainte.

 • Catalin 1 Aug 2014, ora 20:08

  Si o poza nu pui si tu? Ce blogger mai esti?

  • Cristian Florea 1 Aug 2014, ora 20:53

   Uite că la asta nu m-am gândit, dar fac o poză când mă întorc în Bucureşti. :D