
Cine-ar fi crezut că o să învăţ să schiez?

Am să vorbesc în public pentru prima oară în viaţa mea
Propun să ne începem ziua vorbind despre blogosferă. Dar nu oricum, ci printr-un Guest Post scris de Tudor:
Să presupunem că fiecare dintre noi, cei ce ne spunem bloggeri / bloggerițe, dispunem de un token pe care scrie Blogosferă. Cu ajutorul acestuia ne identificăm la contul special în care ne sunt virați banii obținuți exclusiv din blogging. Blog personal. Cont personal. Token personal. Atenție – nu discutăm despre contul personal în care ne virează părinții bani, ci despre contul pe care l-am făcut pe propria semnătura pentru a primi banii de la partenerii noștri din mediul online.
După ce ne-am identificat cu acest token ce facem? Incepem să ne comandăm online tot ceea ce ne dorim? Avem, n-avem nevoie, comandăm pentru că avem cu ce achita? Din păcate, nu există nimeni care să alimenteze acest cont în funcție de necesitățile noastre. Banii existenți acolo sunt cei pe care i-am obținut ca urmare a activității noastre în blogosferă. Ei reprezintă meritul nostru. Prin “merit” înțeleg inclusiv veniturile obținute dintr-un sistem de afiliere în timp ce noi suntem în concediu în Dubai. Am muncit, am încasat. Simplu!
Si totuși, blogosfera noastră se confruntă cu un număr semnificativ de bloggeri / bloggerițe dezamăgiți / dezamăgite de banii primiți în contul Blogosferă. Sunt prea puțini bani. Foarte puțini. Cu un simplu blog pe o platformă free, pe care scriu când își aduc aminte despre ce au văzut la tv, vor să aibă aceleași rezultate financiare ca cei care postează zilnic pe zeci de bloguri personale în baza unui plan bine stabilit.
Unii confrați de blogosferă le spun cum au reușit ei să facă bani, le fac liste cu proiectele existente în acest sens, organizează întâlniri cu acces gratuit. Unii înțeleg. Foarte puțini – după cum putem observa din analiza rapoartelor întocmite la sfârșit de an. Ceilalți au avut doar de pierdut – bani, timp, resurse. In cel mai fericit caz, au obținut experiență. Există indicatori statistici în acest sens, indicatori analizați cu maximă atenție de către specialiștii în domeniu. Unul dintre ei este numit neoficial „blogger sărac, blogger bogat” și urmărește atitudinea persoanei în cauză față de sursele de venit financiare. Cei care abandonează sunt “bloggerii săraci”. Dacă nu cunoști această expresie, îți recomand să cauți cartea cu același nume.
Sfatul meu pentru “bloggerii săraci” este să citească cu maximă atenție următorul citat semnat Jim Rohn:
Viaţa răspunde la merit, nu la necesități. Viaţa nu spune: dacă ai nevoie, vei culege rezultatele. Viaţa spune: dacă plantezi, vei culege!
Se spune că timpul este cel mai bun profesor. Cu ajutorul unui citat cugetat împreună putem veni în sprijinul său. Incepând din momentul în care își vor schimba mentalitatea, toate celelalte sfaturi despre monetizarea blogosferei vor începe să-și dezvălui presupusele secrete. Transferurile bancare devin mai dese și mai consistente. Token-ul este privit acum cu mândrie. Simplu!
Tudor
p.s. Prin intermediul proiectului Cărți pentru cugetări ofer cărți celor care postează minim 3 (trei) comentarii în categoria Cugetări din cadrul blogului staupenet.ro, într-o anumită perioadă (de 2 săptămâni).
1 Comment
Da ma sunt multi bloggeri, nu toti fac bani, nu cred ca e o reteta magica.
Nu toti reusesc, treaba asta cu bloggingu’ nu e ca un aparat unde bagi fise si iti vine produsul.Daca ar fi asa toti s-ar imbogati.
Personal, cred ca tine doar de tine, daca faci bani sau nu.