
De ce se pune accent pe haine, nu pe încălţăminte?

Cum are de gând Chinezu să promoveze blogosferele locale
Orice blogger care vrea să rămână conectat continuu la online face în aşa fel încât să reuşească să pună stăpânire pe un telefon mai deştept. Mai nou, vorbim de smartphone-uri, că s-au ieftinit şi-şi merită banii. Iar un telefon pe Android este incomparabil mai bun decât unul pe Symbian, cel puţin când vine vorba de numărul imens de aplicaţii care se pot instala şi de uşurinţa cu care se poate customiza sistemul de operare.
Mai jos am să încerc să vă prezint aplicaţiile care n-ar trebui să lipsească din telefonul nici unui blogger din punctul meu de vedere.
WordPress for Android
Pentru că majoritatea oamenilor de pe-aici bloguiesc de pe WordPress, această aplicaţie este una care nu trebuie să lipsească din telefonul vostru. Puteţi adăuga atât bloguri self hosted, cât şi bloguri de pe wordpress.com. Aplicaţia este dezvoltată de băieţii de la wordpress.org (adică ăia de l-au inventat şi-l îmbunătăţesc) şi se găseşte fie în market, fie scanând codul din stânga.
Ceea ce-mi place, este că pot scrie articole, salva drafturi, aproba, şterge, sau răspunde la comentarii, pot urca imagini pe blog, pot manageria mai multe bloguri din aceeaşi aplicaţie, pot chiar vedea şi statisticile (asta numai dacă am instalat pluginul WP.com Stats).
O recomand cu căldură în special pentru uşurinţa cu care se poate folosi şi pentru că seamănă destul de mult cu Admin Panelul WordPress-ului de pe PC.
mAnalytics
Eu am renunţat de mult la trafic.ro, gtop, sau orice alt contorizator de trafic ce necesita vreun banner plasat pe undeva pe blogul meu.
Am rămas la Google Analytics, pentru că băieţii oferă rezultate ale traficului foarte detaliate şi de bun simţ (cel puţin aşa cred eu, că Analytics-ul oferă cele mai exacte statistici).
Această aplicaţie poate fi pentru bloggerii care stau non-stop cu ochii pe contorizatorul de trafic, dar şi pentru cei care n-o fac, pentru simplul motiv că atunci când te plictiseşti, merge să mai vezi câţi oameni ţi-au vizitat blogul.
Se găseşte în market şi-ţi oferă informaţii de bază despre site-urile din contul tău Analytics, adică visits, pageviews, unique visitors, pages/visit, bounce rate, average time on site, % new visits, refferers, search terms, pageviews by title şi, nu în ultimul rând, visits by country. Poţi selecta informaţii despre ziua curentă, ziua trecută, ultimele 7 zile, ultimele 30 de zile, sau un interval calendaristic setat de tine. E cam tot ce-ţi trebuie când nu eşti lângă un PC, dar vrei să vezi cum mai stă blogul tău când vine vorba de trafic.
Droid Sense Lite
E pentru cei care folosesc Google AdSense şi vor să vadă cum stă treaba cu câştigurile. Eu am încercat doar versiunea DEMO pentru că n-am avut nevoie de mai mult.
Se găseşte în Market şi arată câştigurile de azi, de ieri, din ultimele 7 zile, ultimele 30 de zile şi totalul pe luna aceasta. Nu e o aplicaţie grozavă, dar mie nu-mi trebuie nimic mai detaliat.
În plus, varianta mobile de la Google AdSense e chiar prietenoasă şi detaliată dacă vreau mai mult de-atât.
TweetDeck
Când sunt pe PC, nu mă pot dezlipi de TweetDeck sub nicio formă. Este portiţa mea spre Social Media, atât spre Twitter, cât şi spre Facebook.
Asemănarea dintre TweetDeck-ul de pe PC şi cel de pe telefon este extraordinară. Aproape că uit că-s pe telefon când trimit update-uri de acolo.
Dacă ai cont pe tweetdeck.com, poţi sincroniza contul de acolo cu cel al telefonul, astfel încât conturile de Twitter, Facebook sau Google Buzz pe care eşti logat în TweetDeck-ul de pe PC să apară automat şi pe telefon.
Poţi trimite update-uri pe Facebook şi Twitter în acelaşi timp, poţi încărca fişiere media, poţi să dai share locaţiei tale, cam tot ce poţi să faci şi pe PC.
Poţi seta automat intervalul de refresh al coloanelor, sau îl poţi lăsa pe manual, pentru o durată mai lungă a bateriei (aşa cum am făcut eu).
Se găseşte atât în Market, cât şi pe site-ul TweetDeck
Fb One
Îmi trebuie o astfel de aplicaţie pentru a lua parte mai bine la ceea ce se discută. Tweetdeck-ul îmi arată ce update-uri apar pe Facebook, dar pentru că-s prea multe (majoritatea fără rost), am dezactivat această funcţie.
Pentru a vedea ce se mai întâmplă pe Facebook, prefer o aplicaţie care să-mi arate doar Facebook-ul, nu şi altceva. Aplicaţia de Facebook cu care a venit telefonul meu mi se încărca super-greu când încercam să văd ce se întâmplă pe minunata reţea de socializare, iar din review-urile citite în market mi-am dat seama că nu-s singurul cu această problemă.
Fb One este aplicaţia care îmi arată varianta de mobil a Facebook-ului într-o simplă aplicaţie. Are cam tot ce ţi-ai dori de la Facebook, începând cu accesarea notificărilor şi terminând cu datul de Like-uri şi tag-uirea pozelor. Se găseşte în Market.
Cam asta folosesc eu şi cred că ar trebui să folosească orice blogger. Dacă mai aveţi şi alte recomandări, le aştept cu drag.
13 Comments
le folosesc pe primele doua. acum sa incerc faza cu facebookul pentru ca deocamdata folosesc in browser, aplicatia oficiala e de doi lei
si eu urasca aplicatia oficiala. auzeam comentarii cum ca dupa ultimul update se misca mai bine, dar la mine nimic nu s-a schimbat. tweetdeck-ul, in schimb, trebuie testat daca il folosesti si pe PC. E geniala aplicatia!
Foarte tare articolul, si util. Spune-mi te rog de unde faci rost de „codurile de bare” (care nu prea mai sunt de bare) pentru respectivele aplicatii.
Multumesc,
Multumesc pentru cuvintele bune. Codurile le caut pe Google sau le gasesc pe appbrain.com
Trebuie sa fac si eu phpVibe Mobile, ma omoara cu cereri :(
pai? ce mai astepti?
Mai am o versiune de video sharing de scos inainte sa ma bag pe mobile.
You make my day :)
Ma bucur ca te-am putut ajuta, sincer :)
pe mobil… la tweetdeck nu prea pot face nimic… adica am dat add la facebook … m-am logat la contu de tweetdeck si nimic… apas pe facebook si nimic…:|
Ciudat. Ce telefon ai?
Buna. am cautat peste tot dar nu am gasit, daca cumva ma puteti ajuta cu o informatie. am un android 2.2, e nou pt mine si bineinteles am scos multe aplticatii. as vrea sa stiu daca se ingreuneaza viteza lui, ma refer in meniu cat si pe internet din cauza acestor programe si daca raman pe ”undeva” cand sterg aplicatiile cum se intampla la pc.multumesc
Salut!
Da, meniul se ingreuneaza atunci cand instalezi multe aplicatii, dar cand le stergi, ceea ce ramane in cazul unora, nu conteaza foarte mult. Raman niste salvari cache, dar ele nu-ti ingreuneaza prea mult bunul mers al telefonului