De azi poți vedea topul filmelor la care se uită românii pe Netflix

Netflix a lansat astăzi o funcție nouă care-ți arată un top al filmelor și serialelor populare în țara în care te afli. Partea faină e că topul se resetează zilnic, deci ce apare azi în top s-ar putea să nu mai fie și mâine.

Ce-mi mai place la funcția asta este că topul nu este deloc influențat de preferințele tale de vizionare, ci e format din filme populare în țara în care te afli, nu din filme populare și potrivite pentru gusturile tale.

Deși Netflix are impresia că te ajută când îți recomandă filme și seriale asemănătoare cu cele pe care le-ai văzut, după ce te petreci mult timp pe platformă începi să ai din ce în ce mai puține filme dintre care poți alege. Nu că n-ar avea Netflix bază de date destul de mare, ci pentru că mereu îți recomandă cam aceleași lucruri, pe care tu la un moment dat nu vrei să le vezi.

Ei bine, începând de astăzi ai 3 topuri cu filme de unde te poți inspira:

  1. Topul celor mai populare 10 filme de pe Netflix din România;
  2. Topul celor mai populare 10 seriale de pe Netflix din România;
  3. Topul general al celor mai populare 10 filme sau seriale de pe Netflix din România.

Tot ce ai de făcut pentru a vedea aceste topuri este să deschizi Netflix-ul (fie în aplicație, fie în browser). Topul de filme va fi afișat pe pagina cu filme, topul de seriale va apărea pe pagina cu seriale, iar topul general va apărea în homepage-ul aplicației.

Spre exemplu, astăzi topul arată așa:

Topul general Netflix România:

De azi poți vedea topul filmelor la care se uită românii pe Netflix

Topul filmelor Netflix:

De azi poți vedea topul filmelor la care se uită românii pe Netflix

Topul serialelor Netflix:

De azi poți vedea topul filmelor la care se uită românii pe Netflix

Mai mult, topul va apărea mai sus sau mai jos în feed-ul de pe Netflix în funcție de câte dintre filmele din top sunt pe gustul tău. Chiar dacă la realizarea topului nu se ține cont de gusturile tale, atunci când în Top sunt filme asemănătoare cu cele la care te uiți tu de obicei, acesta va apărea mai sus pe pagina de filme, ca să-ți iasă mai ușor în evidență.

Mi se pare o mișcare bună, pentru că în loc să pierzi 40 de minute încercând să găsești un film care să-ți placă, ai putea să te uiți în top și să alegi ceva de-acolo știind că e foarte vizionat, deci sunt destul de mari șansele să fie un film apreciat. 😁

Informație văzută la Malaezu.

Tags:

Leave a Reply