3 metode prin care poți transfera clipuri și fotografii de pe un smartphone

Pentru că fiecare dintre noi e pus din când în când în situația de a transfera fotografii sau clipuri video de pe smarphone către un alt telefon mobil sau către un laptop, m-am gândit că ar fi o idee bună să fac un articol în care să spun cum transfer eu fotografiile și clipurile de obicei, sperând să le ușurez munca celor care vor citi postarea. Punctul unu e doar pentru cei cu device-uri Apple, iar doi și trei se aplică și celor care au device-uri cu Android. :D

1. AirDrop – e cea mai simplă metodă de a transfera fișiere (din punctul meu de vedere), doar că funcționează doar între device-urile de la Apple, așa cum ziceam și mai sus. Dacă vrei să trimiți fotografii sau clipuri prin AirDrop, e de-ajuns să selectezi de pe iPhone fișierele pe care dorești să le trimiți, apoi să apeși pe butonul de share din colțul din stânga-jos, urmând să-ți apară în câteva momente device-urile care au AirDrop-ul deschis, ca în fotografiile de mai jos.

transfera clipuri și fotografii de pe un smartphone - cum trimiti poze prin airdrop

Atunci când vine vorba de iPhone-uri, funcția AirDrop e disponibilă doar pentru terminalele iPhone 5 și mai noi, iar ca s-o activezi e de-ajuns să dai swipe de jos în sus pe ecran, apoi să apeși pe AirDrop și să selectezi dacă accepți să primești fișiere de la oricine sau doar de la persoanele pe care le ai în lista de contacte. Poți selecta și să primești de la oricine, pentru că fișierele de la persoanele necunoscute vor fi primite abia după ce accepți tu, deci n-o să te trezești cu fotografii nedorite în telefon. E normal să-ți activeze funcția WiFi și Bluetooth atunci când activezi AirDrop, deci să nu-ți faci griji dacă se întâmplă asta.

transfera clipuri și fotografii de pe smartphone - cum activezi airdrop

2. WeTransfer – unii dintre voi probabil folosesc wetransfer.com pentru a transfera fișiere de pe un laptop pe altul. Puțini știu că există și aplicația WeTransfer pentru iOS și Android. Din punctul meu de vedere, e mai simplu să trimiți fișiere prin aplicație atunci când ai ceva de trimis de pe smartphone. Eu o folosesc atunci când trebuie să trimit un clip cuiva care se va folosi de el pe laptop, că primește un mail cu link-ul de download și are la dispoziție două săptămâni ca să-l descarce.

3. FotoSwipe – e o aplicație mobilă (download pentru iOS și Android) care te ajută dacă obișnuiești să trimiți frecvent fotografii sau clipuri video către un anumit device. Spre exemplu, dacă ai un prieten cu care faci schimb des de poze sau clipuri, ar fi bine să folosiți FotoSwipe pentru transfer.

Pentru că FotoSwipe înregistrează o listă cu device-urile cărora le-ai trimis fișiere în trecut și cu un simplu click le poți trimite din nou ceea ce dorești. Mai mult decât atât, dacă vrei să trimiți fișiere unui prieten care se află lângă tine, aplicația îi va identifica telefonul și va face transferul mai rapid.

Dacă cel căruia vrei să-i trimiți nu e lângă tine și nici nu e în lista de dispozitive cărora le-ai mai trimis fișiere, îți va fi generat un cod pe care va trebui să-l introducă el pe telefon. Din moment ce l-a introdus, tu poți trimite fișierele fără probleme, iar în momentul în care va deschide aplicația, tot ce i-ai trimis tu se va salva automat în Galeria sa. E un fel de AirDrop care funcționează de la distanță și care poate fi folosit indiferent de sistemul de operare al smartphone-ului căruia vrei să-i trimiți fotografiile sau clipurile video.

Iar cu FotoSwipe poți trimite și fișiere și direct pe (sau de pe) laptop, intrând pe fotoswipe.com. Acum hai să-ți arăt câteva print screen-uri din aplicație, iar dacă vrei să vezi mai multe, te invit s-o descarci.

2 Comments

  1. Ionut Mares 12 ianuarie 2017
    • Cristian Florea 13 ianuarie 2017

Leave a Reply