Trasează-ţi obiective ca să ai pentru ce să lupţi!

Cu toţii ne-am dorit, cândva, să prosperăm într-un anumit domeniu. Am vrut cel puţin pentru o singură dată în viaţă să ne ridicăm, cumva, la un nivel. Neştiind mereu despre ce nivel este vorba.

Nu o dată mi-am spus: „Uite mă, vreau să învăţ mai bine să fac asta”. Nu ştiam cum să învăţ mai bine şi ce beneficii am dacă o fac, dar ştiam că vreau … şi atât. Neştiind de unde să încep şi cum să acţionez, am stagnat, uitând în întregime să mă ocup de acel lucru, am simţit un uşor regres. Am căutat tot felul de căi pentru a putea creşte. De multe ori ştiam cum să cresc, dar nu aveam motivaţia necesară.

Am învăţat să-mi trasez nişte obiective. Trebuia să lupt, dar nu trebuia s-o fac în zadar. Trebuia să am o satisfacţie la sfârşitul muncii, altfel motivaţia întârzia să apară. Începeam promiţător, dar terminam groaznic. Nu mai creşteam pentru că observam că nu am de ce să mă chinui.

În cele din urmă, aspirând la mai mult, mi-am dat seama că obiectivele sunt trasate degeaba fără satisfacţii. Iar satisfacţiile nu apar fără obiective. E un fel de lege pe care o poţi deduce şi singur. Eu ţi-o explic, dar n-o s-o înţelegi până n-o aplici în viaţa ta.

Fără muncă nu ajungi nicăieri! Şi când spun muncă, nu mă refer la efort fizic. Există şi muncă intelectuală. Şi scrisul pe blog e o muncă. O muncă relaxantă, pe care (eu cel puţin) o fac cu drag. Muncesc la blog. Pierd ore scriind, comentând şi lucrând, dar nu-mi pare rău şi nu simt că obosesc sub nicio formă. Aşa e şi cu obiectivele. Dacă mi-aş fi propus 1000 de vizitatori pe zi ar fi fost ok. Dacă aş fi vrut să stau degeaba şi cei 1000 de vizitatori să vină singuri, corelaţia dintre muncă şi obiectivul propus s-ar fi întrerupt, deci obiectivul ar fi fost de neatins.Dacă lupt pentru cei 1000 de vizitatori se formează legătura de care am nevoie.

Satisfacţia? În primul rând mândria de sine. Apoi probabil voi fi văzut cu alţi ochi de ceilalţi bloggeri, comentatori şi cititori, voi câştiga mai bine din advertising şi, fără doar şi poate, numărul comentariilor va creşte şi el. Ca să ajung la 1000 de vizitatori trebuie să lupt pentru un conţinut mai bun şi o promovare şi mai bună. Deci voi evolua în gândire şi în modul de redactare al articolelor.

Trebuie să înţelegem că sunt unele lucruri care depind al naibii de mult de altele, cu unul nu ajungi nicăieri, dar dacă le mânuieşti pe toate poţi ajunge foarte departe.

14 Comments

 1. FLN 13 ianuarie 2010
 2. Pavel 13 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 13 ianuarie 2010
 3. Pavel 13 ianuarie 2010
 4. Tibi 14 ianuarie 2010
 5. seoslayer 14 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 14 ianuarie 2010
 6. Neamtu' 14 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 14 ianuarie 2010
 7. Ruxandra 14 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 14 ianuarie 2010
 8. Voicu Lucianv 14 ianuarie 2010
 9. Leah 16 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 16 ianuarie 2010

Leave a Reply