Linia fină dintre a merge și a nu merge la școală
Toate opțiunile din Facebook și Instagram Ads într-un singur infografic
Săptămâna trecută am fost alături de 25 de voluntari Omniasig pe traseul care duce către Vârful Omu, de la Gura Diham până la Poiana Izvoarelor. Dar nu oricum, ci înarmați cu pensule și cutii de vopsea. Scopul era simplu: acela de a marca din nou acest traseu și a-l face mai ușor de identificat pentru turiștii pasionați de munte.
Acțiunea de săptămâna trecută face parte dintr-un proiect mai amplu, început de Omniasig în luna iulie, prin intermediul căruia au refăcut tot traseul care duce către Vârful Omu. Ce-am marcat noi săptămâna trecută a fost doar o mică parte din el, dar voluntari mult mai antrenați decât noi au avut mult de muncă vara asta, pentru că pe lângă vopsirea corespunzătoare a copacilor, au avut grijă să înlocuiască și lanțurile, gardurile și podețele din locurile mai greu accesibile. În plus, au înlocuit o parte dintre panourile direcționale (săgețile) și au montat panouri informaționale care lipseau (unul dintre ele este acesta). Ca să vezi cum s-a schimbat traseul în urma intervențiilor noastre și ale voluntarilor Omniasig, îți voi arăta câteva fotografii de tipul Before and After. :D
Expediția noastră a fost pe cât de obositoare, pe atât de frumoasă, iar în momentele grele energia ne venea de la gândul că îi ajutăm să nu se rătăcească pe cei care vor să urmeze acest traseu. Traseul marcat de noi, Gura Diham – Poiana Izvoarelor, este unul pe care, din punctul meu de vedere, îl poate face oricine, fără să fie nevoie de pregătire fizică în prealabil. Urcarea durează aproximativ o oră și jumătate, iar porțiunea complicată e doar la început, cu o rampă destul de abruptă, care îți dă impresia că rămâi fără energie de la început.
Important e să nu renunți după acel urcuș greu, pentru că restul traseului vine cu surprize foarte frumoase. Dincolo de aerul curat și ușurința cu care urci, vei întâlni niște peisaje grozave.
Iar dacă ești curios cum se reface un marcaj pe un asemenea traseu, să știi că el conține 2 stadii: 1. cu o perie de sârmă se curăță locul (de praf, mușchi și alte impurități) și 2. se vopsește marcajul, așa cum a fost înainte de a interveni noi. Am făcut și un clip pe repede-înainte din timpul acțiunii.
Cam atât de rapid facem treabă. 😂 #OmniasigpentruOmu
Posted by Cristian Florea on Tuesday, August 29, 2017
În încheiere, țin să-i felicit pe cei de la Omniasig pentru proiectul Omniasig pentru OMU, despre care poți citi mai multe pe pagina lor de Facebook. Mă bucur că au transformat grija pentru om într-un astfel de proiect și că au fost mulți angajați ai firmei care au dorit să fie voluntari în cadrul acțiunilor de remarcare a traseului. Acum e mai sigur să urci pe Vârful Omu datorită lor. 👍🏼
5 Comments
Ar fi fost mai ok daca nu ati fi facut reclama la Omniasig
Păi ei au refăcut traseul și au investit în acest proiect. Ar fi fost ok să nu primească măcar un „mulțumesc” pentru efortul depus?
Multumim, dar de cand sunt lanturi si scari pe acest traseu ??? Daca faceau acelasi lucru pe traseul Pichetul Roşu – Vf. Bucsoiu era minunat.
Salutare, Ion,
Se pot vedea în fotografiile de mai sus lanțurile și scările de pe acest traseu. Iar acesta este doar în început. În viitor, probabil vor avea grijă și de alte trasee. :D