„Aici e locul în care ne vindecăm”
Angajații CEZ România au înregistrat un audiobook pentru nevăzători
Cum mi-am propus să dezbat pe blog mai multe articole pentru cei care au device-uri cu iOS prin preajmă, azi mă gândeam să notez aici câteva lucruri utile și mai puțin știute pe care le poți încerca pe iPhone. Sunt doar 9 deocamdată. :D
1. Când vrei să faci o panoramă, poți schimba în ce direcție să miști telefonul apăsând pe săgeata albă, ca în pozele de mai jos.
2. Dacă obișnuiești să asculți muzică înainte de culcare, poți selecta ca muzica să se oprească după un anumit timp. Ca să faci asta, după ce deschizi muzica, deschide Centrul de control (glisând ecranul de jos în sus), apasă pe Timer, setează cât timp vrei să mai cânte muzica, apoi dă click pe „La expirare” și din lista care îți apare poți selecta „Opriți redarea”, din partea de jos. Apoi click pe „Start”. Avem și print screen-uri explicative, bineînțeles! :D
3. Dacă vrei să faci anumite calcule mai ușor, să știi că și căsuța de search știe puțină matematică. Glisează de sus în jos pe ecran, iar la search scrie ce calcule vrei să faci și vei afla rezultatul imediat. :D
4. Dacă te apuci, totuși, de calcule mai complicate și deschizi calculatorul, uite un truc în aplicația Calculator de pe iPhone pe care probabil nu-l știai: dacă greșești o cifră când scrii un număr, poți glisa degetul de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga ca să ștergi doar acea cifră, nu tot numărul.
5. Dacă ai închis din greșeală un tab în Safari și nu mai știi cum să ajungi pe acea pagină, apasă pe butonul pe care schimbi taburile (în dreapta-jos), apoi ține apăsat pe semnul plus care apare în partea de mijloc a ecranului. Se va deschide o pagină cu taburile închise recent.
6. Dacă tot ești în Safari, să știi că dacă navighezi pe un site și nu mai vrei să mai vezi versiunea de mobil a lui, ci să activezi versiunea desktop, e de-ajuns să ții apăsat pe butonul de refresh din partea dreapta-sus a ecranului.
7. Tot în Safari, poți căuta anumite cuvinte într-o pagină. Când ești pe pagină, în locul adresei URL de sus, scrie cuvântul pe care-l cauți. Apoi o să vezi că în partea de jos a propunerilor apare și „în această pagină”. Ca în pozele de mai jos.
8. Pentru că de la iPhone 6 s-a mărit ecranul telefonului și a început să fie mai complicat să ajungi cu degetul mare în colțul din stânga sus dacă ții telefonul cu o singură mână, cei de la Apple au venit cu o setare care să te ajute. Atinge de două ori butonul Home al telefonului (atenție, trebuie să-l atingi, nu să apeși pe el) și o să vezi că ecranul se lasă în jos. Când îl atingi iar de două ori, o să vezi că se ridică. Scopul e să poți ajunge în partea de sus a ecranului mai ușor.
9. În loc de biluțele de semnal, poți face ca iPhone-ul tău să arate niște cifre. Așa vezi informații mai precise despre acoperirea telefonului tău, nu doar niște biluțe. Ca să faci asta, sună la *3001#12345#* (stai liniștit, nu ți se consumă credit dacă faci asta și nici nu-ți strici telefonul). Apoi o să vezi că se deschide un fel de pagină de setări, numită Field Test Mode. Dacă acum apeși pe butonul de Home, o să vezi că timp de câteva secunde ți se va vedea o cifră în stânga-sus, nu biluțele de semnal. Ca să faci ca cifra aia să rămână mereu acolo, intră din nou în Field Test Mode apelând numărul de care ziceam mai sus, apoi ține apăsat pe tasta de închidere a ecranului până când apare mesajul de „Glisați pentru oprire”. Când a apărut mesajul, ține apăsat pe butonul home până când îți apare din nou ecranul principal. O să vezi că cifrele din dreapta-sus rămân acolo.
Dacă vrei să ai din nou biluțe de semnal, e de-ajuns să dai click pe acele cifre de sus. Apoi, dacă vrei iar cifre, dă click pe biluțele de semnal. Acum poți să le schimbi între ele de câte ori vrei tu, printr-un simplu click. Iar dacă vrei să dezactivezi de tot cifrele și să ai numai biluțe de semnal, intră din nou în Filed Test Mode (apelând numărul de mai sus) și apoi ieși din el apăsând butonul Home, nu cel de închidere a ecranului.
Cum interpretezi cifrele de la semnal? Întotdeauna cifrele acelea vor fi negative. Cu cât ești mai aproape de zero, cu atât mai bine. Se spune că un semnal între -80 și -40 reprezintă echivalentul a 5 biluțe pline de semnal, iar dacă semnalul tău e de -120, spre exemplu, înseamnă că ai o biluță de semnal. Mie îmi apare -112 în print screen-ul de mai sus, că la birou abia am două – trei biluțe de semnal. :D
19 Comments
Mulțumesc
Plăcerea e de partea mea! :D
Inca un multumesc :).
Cu plăcere! :D
Foarte fain!
Multumim!
Mulțumesc și eu pentru aprecieri! :D
Multumesc :)
Cu plăcere! :D
:) fain:)
Mă bucur să aud asta! :D
Esti tare !!!
Mulțumesc!
Salut, imi poti zice te rog ce aplicatie imi trebuie sa folosesc pe iphone 6 , 2 fusuri orare , multumesc !
Salutare,
World Clock ai încercat? https://itunes.apple.com/us/app/world-clock-time-zones/id403693694?mt=8
Iar daca setezi data ca 1 ianuarie 1970 ti se deblocheaza o tema retro.