Care-i cel mai neobişnuit loc de unde ai scris?
Nu are cont pe Facebook, dar eu îi urez La Mulţi Ani
Dezvoltarea personală este un lucru care depinde strict de noi şi de dorinţa noastră de a o aprofunda. Nu este o chestie cu care te naşti, cum este talentul, spre exemplu. Nu e nici ceva care dobâneşti şi apoi poţi să practici fără să înveţi tehnici noi, ca majoritatea slujbelor de pe la noi.
Dezvoltarea personală este un lucru de care trebuie să avem grijă şi în care să investim, pentru că poate reprezenta un punct de plecare în multele situaţii limită în care ne trezim.
Unii citesc pentru dezvoltarea lor, alţii participă la workshop-uri, discută, ascultă etc. Tu ce faci pentru dezvoltarea ta?
12 Comments
Deci practic eu beau si fumez de sting pentru dezvoltarea mea.
Dar in ce directie te dezvolti tu? :))
Asta ramane un mister chiar si pentru mine :-))
Citesc foarte multe romane ca sa-mi extind orizonturile in ceea ce priveste stilurile de scris si exprimarea sentimentelor prin text. Citesc multe articole de cultura generala pe internet si uneori mai joc si cate un joc de strategie economica (nu pe calculator). Stau mereu conectat la ceea ce se intampla in social media si incerc sa fac o analiza continua a statisticilor si razboiului Google – Facebook.
Si timp pentru altele cand mai ai? :))
Logic ca nu. Plus ca se mai adauga si antrenamentele, scoala si altele.. dar pot spune ca-mi place munca.
Citesc cateva bloguri `straine` despre personal development (in romana cred ca e doar tophabits.ro) si cate-un ebook cand am timp.
Unele sfaturi sunt utile, dar multe intra in categoria „hai sa batem campii intr-un articol de 2000+ de cuvinte din care nimeni nu va ramane cu nimic”.
Cred ca de-aia prefer sa ma rezum la a citi articole in limba engleza. Intr-adevar, se bat campii si pe-acolo, dar nu atat de mult. De tophabits.ro nu stiam. Mersi!
Cata dreptate ai… Oricum, pentru ca un articol sa fie receptat cum trebuie, de cititor, trebuie sa bati, umpic, campii. Dar nu mai mult de doua propozitii pentru fiecare idee. Problema, la mine, este ca, uneori, o iau pe aratura, ajungand sa „promovez” alte idei decat cea pe care o vroiam.
Si cum nu ma pot abtine sa n-o iau pe aratura, stai linistit ca in .en se bat campii si mai mult, doar ca mai aproape de subiect. Ei au unghiul arcului de cerc mai mic decat noi. Uneori, la noi se termina articolul si arcul de cerc tot nu s-a (re)intersectat cu ideea. Adica batem campii mai pe langa subiect decat in .en. Exemplu este chiar acest comentariu, in care am scris in 140 cuvinte (numarate) ceea ce puteam scrie in doar 20-30. Sfarsit!
Eu citesc DannyBrown si imi este suficient, ca si bloguri straine. Cat despre blogurile romanesti, din TOATE ai cate ceva de invatat, depinde daca vrei sa o si faci.
Ii dezvolt pe altii :).
Fara sa sune ciudat, cred ca am ajuns la momentul in care in dezvoltarea mea singurul lucru care inca ma mai invata cate ceva e din ajutorul altora.
Ar trebui sa studiez mai mult subiectul :-? Imi place cum suna, serios