Tu ce l-ai întreba pe Paul Brummell, ambasadorul britanic în România?

paul brummell raspunde intrebarilor pe twitterAzi am citit o ştire de acum 4 zile din care am aflat că Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, ne-a invitat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Twitter. Mâine, 30 septembrie, începând cu ora 11:00, timp de vreo 45 de minute, Paul ne va răspunde întrebărilor pe care i le punem pe Twitter.

Mă gândeam că asta ar fi o ocazie bună să avem acces la nişte informaţii exclusive (dacă ştii să întrebi ce trebuie, primeşti şi răspunsuri pe măsură), dar şi să mai creştem puţin activitatea pe Twitter din România. Apropo de asta, la Webstock se scriau la un moment dat vreo 4 tweet-uri pe minut, numai despre eveniment. Asta mi se pare enorm, uitându-mă la activitatea de pe Twitter din zilele fără evenimente online.

Revenind la ambasadorul britanic, mă întreb câţi oameni din presă se vor înghesui să pună întrebări. Am căutat să văd şi câţi au anunţat sesiunea de întrebări şi răspunsuri şi am primit numai vreo 2 – 3 rezultate. Am impresia că presa noastră stă pe Twitter numai pentru că e o altă reţea socială şi ar fi păcat să nu-şi lase şi acolo link-urile, nu neapărat ca să socializeze. Sunt curios dacă or să profite de această oportunitate, mai ales că-i prima oară când un diplomat în România hotărăşte să facă lucrul ăsta.

Apropo, există şi-un hashtag, #askFCO, folosit de obicei de Ministrul de Afaceri Externe britanic sau alţi oficiali, pentru a primi întrebări şi a le răspunde. Paul spune că o să răspundă şi întrebărilor lăsate acolo înainte să intre el live, în caz că cineva nu poate fi pe Twitter între 11:00 şi 11:45.

Mai multe lucruri despre Paul Brummell poţi afla de aici, aici sau aici. Hai, ne vedem mâine pe Twitter.

Tags:

2 Comments

  1. Alexandru Cirstea 29 septembrie 2014
    • Cristian Florea 30 septembrie 2014

Leave a Reply