Tu te foloseşti de materialele inspiraţionale?

inspiratiePe blogurile din afară pe care le mai click-uiesc se pune foarte mult accent pe chestiile inspiraţionale. Că-i o imagine, un citat, un filmuleţ, un articol, un tool, sau orice altceva, oamenii fără lucruri care să-i inspire, aproape că nu pot scrie pe blog.

Nu ştiu cum se face, dar la noi nu prea văd goana asta după lucruri care să te inspire. Înţeleg, îţi trebuie inspiraţie ca să scrii pe un blog, dar parcă o găseşti şi dacă stai pur şi simplu şi te scufunzi în gânduri. Eu, de obicei, dacă îmi las mintea să zburde, găsesc cel puţin un subiect de dezbătut pentru o zi de petrecut online.

Nu întotdeauna am timp să las mintea să zburde, cum nu întotdeauna am timp să redactez ceea ce-mi iese, dar cert este că pot scorni idei şi fără tot felul de materiale inspiraţionale.

Nu prea aş îndrăzni să-i critic sau să-i condamn pe cei din afară, pentru că nivelul la care se află ei în blogging nu se compară cu al meu (sau al nostru), dar aş vrea să ştiu şi eu dacă există printre cititorii mei oameni care se folosesc de diferite tool-uri, obiecte, site-uri etc. pentru a-şi găsi inspiraţia.

*photo via

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • Mihai Ioan 23 Iul 2011, ora 18:31

  In general nu prea, imi las creierul sa defuleze si cam asta ii tot ce fac.

 • Alexander 23 Iul 2011, ora 18:53

  Pai depinde la ce anume te referi, cand discutam despre evenimente, gadgeturi, stiri, etc, avem clar si cateva surse de inspiratie. Daca e vorba de articole de creatie, ele ar trebui sa fie rezultatul unei strofocari intelectuale cum imi place mie s-o numesc.

  • Florea Cristian 23 Iul 2011, ora 19:26

   Da, e normal sa ai nevoie de putina inspiratie cand vine vorba de gadget-uri, stiri etc.. N-ai cum sa inventezi tu gadget-urile, sau stirile. Oricum, articolele din afara de care vorbesc eu se refera la cei care au de scris lucruri care tin de strofocari intelectuale. Aici nu prea inteleg eu de ce ti-ar trebui atatea surse de inspiratie

 • Tudor 23 Iul 2011, ora 21:43

  Scriu atat despre ce imi trece mie prin tartacuta la micul dejun, cat si pe baza unor informatii / idei preluate din mediul online. In blogosfera exista un trend de a fi printre primii care transmit o anumita chestie postata in mediul online.

  • Florea Cristian 24 Iul 2011, ora 09:13

   Dar depinde oarecum si de ce vrei tu sa faci cu blogul. Eu nu tin minte sa fi incercat sa fiu primul intr-o anumita chestie. Poate doar vreun tutorial pentru Google+, dar nu pot spune ca m-am grabit ca sa nu mai scrie nimeni inaintea mea.

   Sa inteleg ca tu nu prea folosesti materiale inspirationale, asa-i?

   • Tudor 24 Iul 2011, ora 09:22

    Prefer mai mult sa urmarec modul in care au fost preluate. Cel mai recent ex este cel cu raportul canadian conform caruia copiii nu trebuie sa stea mai mult de 4 ore pe zi in fata calculatorului. L-am urmarit cateva zile si dadeam doar peste preluari copy&paste in online-ul nostru.

    Sunt bloguri care merg pe linia unei agentii de stiri – scriu despre orice cat mai repede posibil, dar asta e o alta poveste. Discutam la terasa :)

   • Florea Cristian 24 Iul 2011, ora 09:34

    Am vazut si eu astfel de bloguri si mi se par o porcarie. Noroc cu noul Google Panda, care mai rade din blogurile copy & paste.

 • SapioIT | Recenzii produse IT 24 Iul 2011, ora 01:21

  Nu prea folosesc asa ceva… desi la design este recomandat…

  • Florea Cristian 24 Iul 2011, ora 09:29

   Da, la design intotdeauna e recomandat. Dar daca esti bazat pe ideile tale, te descurci. Asta pana cand epuizezi cam tot ce ai. Oricum, idei de design poti gasi si doar uitandu-te prin camera :D

 • Ionut Ungureanu 24 Iul 2011, ora 09:27

  Nici eu nu prea las elementele (materialele) din jur să mă inspire, dar dacă găsesc ceva foarte interesant nu ezit să scriu.

  • Florea Cristian 24 Iul 2011, ora 09:36

   Dar le poti lasa sa te inspire, ca nu strica. Doar sa nu scrii chestii cu copy & paste si sa incerci mereu sa faci articole care sa starneasca interesul

 • Peter 25 Iul 2011, ora 09:53

  Da, un subiect tratat foarte puţin prin blogosfera românească. Părerea mea este că niciun designer n-ar trebui să nu se folosească de astfel de resurse, indiferent dacă lucrează pentru web sau pentru print.

  • Florea Cristian 25 Iul 2011, ora 11:16

   In cazul designerilor e normal sa se foloseasca de materiale inspirationale, dar daca vorbim doar de articole, cum e asta spre exemplu, de ce ai avea nevoie de atata inspiratie de pe alte bloguri?

   • SapioIT | Recenzii produse IT 27 Iul 2011, ora 13:49

    Pai… idei, dezbateri, etc. Intelegi ce vreau sa spun?
    In cazul in care ai un blog viral, inspiratia e meseria ta! :p Si trebuie DOAR sa scrii acelease articole, cu alte cuvinte…

 • fotografu' 26 Iul 2011, ora 22:33

  eu cred ca in primul rand e necesara cunostinta de cauza, un gram de talent si treaba-i ca si gata

  • Florea Cristian 27 Iul 2011, ora 00:27

   Talentul, in cazul blogging-ului se mai si dobandeste. Trebuie sa stii gramatica limbii romane si cam atat