Tudor Chirilă

Observ că e la modă să scrii despre Tudor Chirilă. Este exact cum era cu eleva porno, sau cu Mircea Badea: zice unul că e naşpa, turma face la fel, dar fără să ştie de ce o face. E pur şi simplu. Acum, de când cu campania cu liceeni a lui Tudor Chirilă, toţi au început să scrie cât de prost este, cât de încrezut şi cât de mult îl urăşte blogosfera din cauza asta. Au început să-i condamne pe liceenii proşti care îl cred şi să îi îndemne să nu aibă încredere în el.

De ce faceţi asta? De chestie! Dacă aţi avea un motiv întemeiat şi mi l-aţi spune, l-aş respecta, pe bune. Atât timp cât nu aveţi, sunteţi mai proşti decât el.

Toţi aveţi ceva cu Tudor, toţi vă credeţi superiori lui şi spuneţi că şi-a făcut carieră în teatru doar pe spatele lu’ mă-sa, că are versuri naşpa şi că Vama ar fi trebuit să se numească Voma. Spuneţi că e doar un un câcat cu ochi, un ratat, că se crede zeu, că lumea îl consideră zeu, că e formatorul de opinii pentru fetiţele de gimnaziu şi că prea este ridicat în slăvi. Dar nu vă daţi seama că voi sunteţi cei care fac toată treaba asta? Voi îl băgaţi atât de mult în seamă şi-l faceţi zeu. Datorită vouă a ajuns celebru şi, la naiba, tot voi sunteţi cei nemulţumiţi.

Dacă ajungi să te crezi cool că scrii despre Chirilă înseamnă că eşti de o prostie superioară lui, neînţeleasă. Şi, deşi repeţi într-una că muzica lui e de câcat, nu văd să te fi obligat cineva s-o asculţi până acum. Te-a luat Tudor şi te-a închis într-o camera goală în care se auzea numai muzica lui? Nu cred! Atunci de ce dracu’ te freacă pe tine la bibilică faptul că scrie el naşpa şi că are succes datorită prostiei celor care îl venerează?

Ştiu că după articolul ăsta o să par pupincurist de-al lui Chirilă (dar nu cred că îmi pasă prea mult de chestia asta) şi deşi n-o să vă schimb părerea nicium şi n-am să vă fac să nu-l mai preaslăviţi înjurându-l, aştept de la voi argumente clare cum că e un câcat, că e prost, incult sau cum că muzica lui e cea mai naşpa (dacă ai fi tu în stare s-o compui te-ai simţi cel mai tare din liceul tău, bat la pariu). Şi dacă reuşiţi să mă convingeţi că n-am dreptate, eu am să-mi ridic pălăria în faţa voastră şi am să-mi cer scuze că v-am jignit.

Arătaţi-mi filme şi piese de teatru în care a jucat mă-sa în locul lui sau în care a fost huiduit pe scenă. Arătaţi-mi melodii pe care nu le ascultă nimeni şi arătaţi-mi că sunteţi mai culţi decât el prin argumente clare. Aşa poate veţi învăţa să vă susţineţi punctul de veder cum trebuie.

Şi să ştiţi că nu mă supăr dacă mă contraziceţi, că doar deaia e făcut articolul. Vreau să-mi demonstraţi şi mie că Tudor Chirilă e chiar prost, că eu nu mi-am dat seama încă.

16 Comments

 1. Turcik 9 iunie 2009
 2. Kris 9 iunie 2009
 3. Turcik 9 iunie 2009
 4. Cristian Florea 9 iunie 2009
 5. fLn 9 iunie 2009
 6. Cristian Florea 10 iunie 2009
 7. ingrid 10 iunie 2009
 8. ady_x 10 iunie 2009
 9. Turcik 10 iunie 2009
 10. Turcik 10 iunie 2009
 11. Cristian Florea 10 iunie 2009
 12. Cristian Florea 10 iunie 2009
 13. ady_x 10 iunie 2009
 14. Alexander 13 iunie 2009
 15. ByREV 13 iunie 2009
 16. ingrid 15 iunie 2009

Leave a Reply