Twitter e cel mai bun site de spam. Ce glumă mai e şi asta?

Spamming-ul, prin definiţie, este procesul de expediere al mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial. Are ca unic ţel distrugerea ta din punct de vedere psihic, astfel încât să dai click pe link-urile amplasate abundent (asta dacă reuşeşti să fii păcălit).

Twitter-ul, dacă îmi amintesc eu bine, n-are deloc legătură cu mesajele nesolicitate. Te urmăresc pe tine pentru a vedea ce scrii, asta dacă mi se pare că o faci bine. Dacă nu-mi mai place, îţi dau unfollow (şi block dacă mă enervez). Unde e spămuiala în toată treaba asta? Primesc ceva nesolicitat şi nu-mi dau seama?

Că-ţi poţi promova pe twitter firma sau site-ul fără pic de socializare este foarte adevărat, dar nu înseamnă că faci spam, ci că foloseşti serviciul în alte scopuri. Oricum, dacă stăm să ne gândim puţin, ca website care trimite pe twitter numai link-uri spre propriile articole, vei avea drept followeri tot conturi ale website-urilor care trimit numai link-uri spre propriile articole pe twitter. Cum ţie nu-ţi pasă decât de promovarea personală, adică nu urmăreşti decât ca link-urile tale să apară acolo, fără a te interesa ce scriu şi ceilalţi, aşa se va întâmpla şi cu cei care te urmăresc.

Totuşi, poate te întrebi de unde iţi vin atâţia vizitatori, nu? Lumea e curioasă. Unii încă dau click pe link-urile pe care le găsesc în contul tău, doar ca să vadă ce vinzi. Partea proastă este că degeaba ai vizitatori, dacă ei nu fac pe site-ul tău decât o afişare. Posibilitatea ca unul dintre cei care au venit de curiozitate la tine pe blog să-ţi devină şi cititor fidel tinde spre zero.

Iar dacă îţi trece prin cap să te foloseşti de contul ăla aşa cum se cuvine, vei observa nu numai că îţi va creşte numărul de vizitatori şi notorietatea, dar sunt mari şanse ca cei care vin să devină cititori fideli, adică să revină pe blogul tău, să comenteze şi, eventual, să se aboneze.

Să trimită link-uri pe twitter ştie oricine, arată-ne că poţi aduna 1000 de followeri (sau cât vrei tu) socializând, iar la sfârşit ne vei mulţumi pentru că ţi-am amintit pentru ce este bun twitter-ul.

Tags:

6 Comments

  1. Zoly 24 aprilie 2010
    • Cristian Florea 24 aprilie 2010
  2. Marius Moga 24 aprilie 2010
  3. Eddie 24 aprilie 2010
  4. A.Dragos 24 aprilie 2010
  5. Ruxi 25 aprilie 2010

Leave a Reply