Uitându-mă la pozele cu mine de la Triathlon Challenge 2013…

… pare că alergarea nu m-a obosit deloc, deşi ultimii metri credeam că nu-i mai scot la capăt.

Adevărul e că am fost tare încântat de faptul că pot participa, după ce anul trecut n-am reuşit să ajung. Şi am fost tare încântat şi de faptul că am avut o echipă excepţională la ştafetă. Am terminat pe locul 8 din 35 în clasamentul ştafetelor de companii. De ce am intrat în clasamentul companiilor? Pentru că echipa mea a fost pusă la punct de gaşca BlackHawk Security care, apropo de asta, sunt nişte oameni excepţionali, care am văzut că funcţionează pe principiul că degeaba participi la un concurs dacă nu te-ai simţit bine făcând asta.

Şi eu m-am distrat alergând. Am dat tot ce-am putut, iar timpul (pentru 5km de alergare) a fost 19 min şi 26 sec, în condiţiile în care targetul meu era să scot sub 22 de minute, cât am alergat acum 2 ani.

Acestea fiind zise, priviţi şi voi cu ce poze faine m-am ales, de zici că vânam fotografii şi zâmbeam când vedeam obiectivul îndreptat spre mine.

Iar între noi fie vorba, a fost una dintre cele mai bune competiţii la care am participat, atât pentru atmosfera relaxată şi veselă creată de oamenii din jur, cât şi pentru că n-am avut ce să le reproşez organizatorilor, care s-au descurcat excelent, deşi au fost vreo 800 de înscrişi în competiţie. Felicitări, smartatletic!

Printre altele, m-am ales cu una dintre cele mai faine medalii primite în competiţiile la care am mai participat şi cu doi magneţi de frigider care or să-mi amintească mereu de triathlonul de la Mamaia.

Iar triathlonul, ca sport de masă, este impresionant tocmai pentru că performanţa pe care te chinui tu s-o obţii nu ţine cont de clasament sau de adversari, aşa cum se întâmplă la majoritatea competiţiilor sportive. Tu te duci acolo ca să concurezi împotriva limitelor tale. Iar dacă la sfârşitul cursei îţi dai seama că ai reuşit să faci asta, nu contează dacă eşti primul clasat sau ultimul. Contează că ţi-ai atins obiectivul. Altfel spus, pe lista lucrurilor de făcut cel puţin o dată în viaţă, trebuie neapărat să puneţi şi un triathlon. Asta chiar dacă nu sunteţi sportivi de fel.

Surse foto: Mihai şi Istvan.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • anka 9 Sep 2013, ora 12:34

  Bravo ţie! Un timp foarteeee bun la alergare, wow!! Nu cred că te voi ajunge vreodată din urmă :-)

  • Cristian Florea 9 Sep 2013, ora 12:38

   Mulţumesc mult! Eu cred că dacă te-ai axa doar pe alergare, aşa cum am făcut eu pentru competiţia asta, ai putea scoate acest timp. Dar tu trebuie să scoţi timpi buni la toate cele trei probe, nu doar la alergare.

 • Refu 9 Sep 2013, ora 18:22

  Felicitari, un timp excelent! Daca erai intr-o echipa de bloggeri erai primul! Nimeni nu a fost sub 24 minute.

  • Cristian Florea 9 Sep 2013, ora 20:21

   Mulţumesc mult! Poate anul viitor o să fiu iar într-o echipă de bloggeri. Şi poate urcăm pe podium. :D

 • Radu 9 Sep 2013, ora 20:41

  Felicitari inca o data! Intradevar un timp foarte bun, eu mai am ceva kilometrii de alergat pana sa scot asa un timp.

  • Cristian Florea 10 Sep 2013, ora 14:40

   Mulţumesc! Imposibil nu e. Iar prima provocare mai mare o să fie la Maratonul International Bucureşti. Apoi mai vedem cum facem. :D