Uite că se poate. Cum au fost renovate 8 centre de donare de sânge din România

Acum vreo doi ani de zile am fost șantierist și am ajutat la construirea a două case pentru nevoiași, alături de alți bloggeri și de angajați Vodafone. Proiectul a fost susținut de Fundația Vodafone, care de vreo 17 ani face tot felul de lucruri bune comunității. Atunci, după episodul cu șantierul, am cerut să primesc pe mail comunicatele lor de presă și din când în când mai anunț pe blog sau pe Facebook ce fac, pentru că mi se pare că merită ca informațiile astea să fie date mai departe.

Din comunicatul de presă de azi, spre exemplu, am aflat că au pus mână de la mână și, în colaborare cu Asociația React, au reabilitat 8 centre de transfuzii de sânge din România. Vorbim de București, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava și Târgu Jiu.

Spre rușinea mea, n-am fost niciodată într-un centru de donare de sânge, pentru că am mult prea puține kilograme ca să am voie să donez, dar clipul pe care l-au făcut cei de la Vodafone (un fel de before and after) m-a convins de nevoia renovării acelor centre. Hai să-l vezi și tu.

Gândește-te că acum vor fi, anual, 127.000 de oameni care vor dona sânge în condiții normale. Și vor fi pacienți care vor putea primi sânge ținut în cele mai bune condiții. Practic, au fost investiți aproape 350.000 de Euro pentru a salva niște vieți. Pasul următor ar fi să afle cât mai multă lume de inițiativă, că poate reușim să mai dăm idei și altora în acest sens.

Lasă un comentariu

2 comentarii

  • Luciana 30 Iul 2015, ora 18:37

    Eu abia aștept să testez centrul renovat din București. Sunt la limită cu kilogramele, mă știi cât sunt de mică la rândul meu. Dar până acum nu am fost respinsă.
    Chiar dacă nu poți dona, scriind despre asta, cred eu, ajuți. Multe persoane nu se grăbesc să ajute pentru că nu sunt informate corespunzător. Iar asta duce la teamă. Într-un fel ai încredere în ce scrie la ziare și în alt fel în ceva scris de un cunoscut. Cel puțin așa funcționez eu.

    • Cristian Florea 31 Iul 2015, ora 09:52

      Așa funcționez și eu și fix de-aia am ales să scriu, pentru că știu că aș putea să-i ajut pe alții cu informația dată de mine. După ce testezi centrul din București, să ne zici cum ți s-a părut. :D