Uite că se poate. Cum au fost renovate 8 centre de donare de sânge din România

Acum vreo doi ani de zile am fost șantierist și am ajutat la construirea a două case pentru nevoiași, alături de alți bloggeri și de angajați Vodafone. Proiectul a fost susținut de Fundația Vodafone, care de vreo 17 ani face tot felul de lucruri bune comunității. Atunci, după episodul cu șantierul, am cerut să primesc pe mail comunicatele lor de presă și din când în când mai anunț pe blog sau pe Facebook ce fac, pentru că mi se pare că merită ca informațiile astea să fie date mai departe.

Din comunicatul de presă de azi, spre exemplu, am aflat că au pus mână de la mână și, în colaborare cu Asociația React, au reabilitat 8 centre de transfuzii de sânge din România. Vorbim de București, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava și Târgu Jiu.

Spre rușinea mea, n-am fost niciodată într-un centru de donare de sânge, pentru că am mult prea puține kilograme ca să am voie să donez, dar clipul pe care l-au făcut cei de la Vodafone (un fel de before and after) m-a convins de nevoia renovării acelor centre. Hai să-l vezi și tu.

Gândește-te că acum vor fi, anual, 127.000 de oameni care vor dona sânge în condiții normale. Și vor fi pacienți care vor putea primi sânge ținut în cele mai bune condiții. Practic, au fost investiți aproape 350.000 de Euro pentru a salva niște vieți. Pasul următor ar fi să afle cât mai multă lume de inițiativă, că poate reușim să mai dăm idei și altora în acest sens.

2 Comments

  1. Luciana 30 iulie 2015
    • Cristian Florea 31 iulie 2015

Leave a Reply