Un audioblog te-ar putea ajuta să te exprimi în public?

AudioblogUneori îmi trece prin cap ideea unor articole audio. Adică în loc să staţi voi să citiţi ce scriu eu aici, să ascultaţi o înregistrare.

Nu e o idee originală. Cred că la Gaben am văzut-o prima dată făcută serios. Omul chiar se pricepe. Are şi tâlc şi tot ce vrei.

Eu n-aş face-o pentru că-s amuzant (pentru că nu, nu sunt), nici pentru că am voce de radio (că nu, nici de-asta n-am), ci pentru un simplu amuzament, sau pentru a încerca ceva nou. Ştiţi cum e, până nu încerci o chestie, n-ai de unde să ştii cum va fi.

Totodată, aş încerca asta pentru dezvoltarea personală. Aşa cum faptul că am scris atât de mult timp pe blog mi-a oferit acum o uşurinţă în exprimarea scrisă, poate şi faptul că mă voi înregistra vorbind îmi va oferi o uşurinţă în vorbire. Poate voi scăpa de „ăăă”-urile de care se loveşte fiecare începător în momentul în care trebuie să vorbească în faţa unei mulţimi.

Voi ce credeţi, articolele audio te-ar putea ajuta să te dezvolţi la vorbirea în faţa unui public?

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Adrian Anghel 23 Noi 2011, ora 14:44

  Sunt pentru tot ce tine de inregistrari audio, de la simple emisiuni radio pana la un audioblog. Consider ca astfel iti exersezi si vorbitul, nu numai scrisul cum de altfel si tu ai spus. Ar fi interesant sa te vad incercand un audiopost, looking forward to it ! :D

 • Bogdan Anghelina 23 Noi 2011, ora 17:40

  Eu m-am gândit de mult la asta și am vrut să o fac la fel cum a început Arhi să facă, să dublez articolele scrise cu o linie audio. Însă am scris atât de rar în ultimul timp în cât nu am ce să dublez :-).

 • Chaika 25 Noi 2011, ora 16:02

  M-ai pus pe gânduri. Să ştii că s-ar putea să te ajute să îţi îmbunătăţeşti skills-urile pe public speaking şi să scapi de frici. În februrie am câteva prezentări de făcut şi numai când mă gândesc mă cac pe mine de frică. S-ar putea să-ţi fur ideea cu audio bloggingul. :-)

  • Florea Cristian 25 Noi 2011, ora 17:23

   Îţi dau ideea cu cea mai mare plăcere. Sunt curios dacă o să ne ajute cumva (că şi eu vreau să încerc). Poate facem şi Guest Posting între noi, ca să mai schimbăm publicul :D

   • Chaika 25 Noi 2011, ora 18:31

    Ideea de a publica vocea pe alt blog imi surande chiar mai mult decat de a o publica pe propriul :)))
    Imi place! :D

 • Ela 28 Noi 2011, ora 16:07

  Interesanta idee. Cred ca audiobloguril ar fi utile mai ales pentru nevazatori.

  • Florea Cristian 28 Noi 2011, ora 17:36

   Nu stiu daca stau nevazatorii pe internet, sau daca sta cineva dupa ei. Mai degraba ar asculta audiobook-uri decat audiobloguri