3 curiozități despre București
Televizoarele Samsung, Sony, LG și Vizio vor avea acces la AirPlay 2. Uite de ce e important
E o modă pe Instagram în ultima vreme să fotografiezi obiecte care par că plutesc în aer. Cum e asta. Sau asta. Sau ce mai găsiți pe hashtagul #floatingobjects.
Mi-au plăcut fotografiile de acest gen pentru că păreau rupte din realitate, dar și pentru că nu știam cât de greu e să faci așa ceva. Ce-i drept, nici n-am încercat să aflu. 😁
Până într-o zi. Când, uitându-mă pe YouTube la câteva clipuri despre editări video (care mă ajută la proiectul #casastiti video), mi-a fost recomandat și un clip în care un tip explica cum să faci aceste fotografii în care un obiect pare că plutește.
Am dat click pe clip din pură curiozitate. Apoi am încercat și eu. Și a ieșit asta:
N-am avut o lumină foarte bună, dar rezultatul nu a fost chiar rău. În principiu, ai nevoie de două poze: într-una ții obiectul cu mâna stângă, iar în cealaltă îl ții cu dreapta. Apoi combini cele două poze și păstrezi doar marginile în care nu apare mâna ta. Easy, nu?
Clipul care m-a ajutat la realizarea acestei fotografii este cel de mai jos. El explică detaliat tot procesul.
Îmi place de Dunna, tipul din clipul de mai sus, pentru că e leneș. Atât de leneș încât încearcă să găsească mereu metode ușoare și rapide de rezolvare a anumitor provocări fotografice sau videografice.
Apropo de lene, circulă un citat pe net atribuit lui Bill Gates (dar ar putea fi oricine) care spune că mereu oamenii leneși ar trebui să fie puși să facă lucrurile complicate, pentru că ei sigur vor găsi o variantă ușoară de a face acele lucruri. Nu spun că e mereu adevărat, dar un pic de adevăr există în asta, iar dovada e fix clipul de mai sus.
Acum, că ai învățat cum să faci să pară că un obiect plutește într-o fotografie, găsește un obiect potrivit pentru asta, do the magic, apoi arată-mi ce-a ieșit. I dare you! 😁
2 Comments
Destul de interesant.
Hai, să vedem rezultatul tău. :D