Un vânzător din New Delhi a înfiinţat o şcoală sub un pod

Îmi place Quora, pentru că are o grămadă de poveşti interesante acolo, cum e şi această poveste a vânzătorului din New Delhi. Rajesh Kumar îl cheamă şi a venit cu ideea de a face o şcoală gratuită pentru familiile care nu-şi permit să-şi dea copiii la şcoală sau pentru cele care nu înţeleg avantajele acestui lucru.

A amenajat sub un pod din New Delhi un fel de sală de clasă. De fapt, a colorat cu negru două bucăţi din zidul podului ca să ţină loc de tablă, iar copiii stau pe jos, pe cartoane sau bucăţi de polistiren.

Ideea i-a venit în 2008, iar la început învăţa doar doi copii să să scrie şi să citească. Acum sunt în jur de 80 şi a mai găsit un prieten care să-l ajute să predea.

scoala sub pod new delhi

Mi-a plăcut povestea şi am vrut s-o împărtăşesc şi cu voi. Mi-a plăcut că Rajesh Kumar, fără vreo pregătire de specialitate şi fără cine ştie ce fonduri, a mai deschis nişte minţi. Acum sunt o mulţime de persoane care s-au alăturat proiectului şi donează tot felul de lucruri pentru copii. Cineva s-a angajat să trimită zilnic biscuiţi şi suc de fructe pentru cei mici.

Am găsit şi-un reportaj despre asta.

surse: 1, 2.

4 Comments

  1. Chaika 21 februarie 2014
  2. Paul 23 februarie 2014
    • Cristian Florea 24 februarie 2014

Leave a Reply