Una scurtă despre Google Adsense

Am dormit până acum, cu treziri intermediare de câte 2-3 ore, iar tot ce-am încercat să culeg în acele câteva ore au fost informaţii provenite din articole scurte, care să nu-mi dea prea multă bătaie de cap. Ceea ce vă doresc şi vouă! Adică vă ofer. După toată mâncarea, băutura şi nesomnul care au întrat în voi noaptea trecută, ar fi urât din partea mea să vă pun să rumegaţi vreo chestie tehnică sau, mai rău, una foarte lungă.

Voiam să discutăm despre AdSense şi despre click-urile pe care le faci tu, pe reclamele tale. Politica de Confidenţialitate Google zice aşa:

6.1 Nu veti face Dumneavoastra, si nu veti autoriza sau incuraja niciun tert:

(a) sa genereze direct sau indirect interogari, Evenimente de Referinta, sau imprimari ale sau click-uri pe orice Material publicitar, Link, Rezultat de Cautare sau Buton de Referinta (inclusiv prin facerea unui click pe “play” pentru orice Material publicitar video) prin orice mijloace automatizate, inselatoare, frauduloase sau alte mijloace invalide, inclusiv prin click-uri manuale repetate, utilizarea de roboti sau alte unelte automate de interogare si/sau cereri de cautare generate de calculator, si/sau utilizarea neautorizata de alte servicii si/sau software de optimizare a motoarelor de cautare;

Am subliniat ce ne interesa, adică faptul că tu, ca deţinător de cont Google AdSense, nu ai voie să dai click pe reclamele tale. Totuşi, dacă ai făcut-o din greşeală (pentru că da, mai dai click din greşeală), ce se întâmplă?

Răspunsul vine tot de la Google, aici.

Deşi editorilor nu li se permite, sub niciun motiv, să facă clic pe propriile lor anunţuri, înţelegem faptul că pot apărea clicuri accidentale. Prin urmare, nu vă cerem să ne contactaţi de fiecare dată când faceţi clic pe anunţurile dvs. Contul dvs. este creditat corect pentru toate clicurile şi afişările pe care le considerăm valide.

Cu alte cuvinte, nu te mai impancienta atât dacă ai dat din greşeală un click. Nu e sfârşitul lumii, iar contul tău, dacă va fi închis, sigur nu va fi din această cauză.

Gata, vă las, patul vă aşteaptă. La mulţi ani!

Lasă un comentariu

22 comentarii

 • Roby 1 Ian 2011, ora 18:01

  tare articolul ;) ai surprins ce trebuia :D ,asta e si adevarul nu are rost sa te stresezi ca vezi doamne ai dat un click din greseala..google te mai iarta ;))

 • Ionut 1 Ian 2011, ora 21:19

  Chiar imi puneam intrebarea asta. Mi se intampla uneori, in trecut sa dau din greseala click accidental. Articolul asta a venit foarte bine pentru oricine care detine un site si are anunturi de la google integrate pe el.

  Vorba aia, a gresi e omeneste. :)

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 10:34

   da, iar ei ar fi fost absurzi sa nu accepte asa ceva. ce naiba, suntem oameni

 • Essential 2 Ian 2011, ora 02:05

  Sa stii ca sunt multi disperati care incearca sa il pacaleasca pe google si dau click-uri la greu de pe x computere, de la x prieteni, etc, si apoi se mira si il blesteama pe google ca le-a furat munca.
  Nici 3 click-uri din gresela nu este o probleme atat timp cat treaba nu se repeta

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 10:38

   da, una e greseala, alta e incercare de frauda. atat timp cat respectii restul termenilor, daca il incalci pe asta cu click-ul pe care ti-l dai singur, nu-i nicio problema

 • anana 2 Ian 2011, ora 09:25

  si eu mai dau click gresit ,din graba

  http://www.youtube.com/watch?v=KS51LyCIjv0&NR=1

 • Marius 2 Ian 2011, ora 12:33

  Şi dacă vezi o promoţie faină de ce să nu dai click pe ea? Poate chiar te interesează. Atâta timp cât nu faci asta des nu văd care ar fi problema.

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 12:53

   daca vezi o promoţie faină, te uiţi pe link (pentru că apare pe fiecare reclamă) şi scrii adresa în browser. e mai bine aşa :D

   • Marius 2 Ian 2011, ora 13:06

    Nu apare pe fiecare reclamă. Ce adresă scrii tu în browser pentru asta? :))))

    http://i.imgur.com/xTZiz.png

    E doar un exemplu, acolo poate fi o ofertă chiar atrăgătoare şi care te interesează.

   • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 13:07

    conduit.com

    cauti pe Google „Conduit”

 • Beta - Gaming Arena 2 Ian 2011, ora 12:38

  Click-uri din greșeală se dau, însă dacă se observă o rată fluentă, cu click-uri periodice s-ar putea să intre la suspiciuni. Iar atunci…

  Ideea e că ei înțeleg click-urile ”greșite” însă nu și pe cele ”provocate”.

  • Florea Cristian 2 Ian 2011, ora 12:54

   da, una-i sa dai click din greseala, in timp ce umbli cu mouse-ul pe site si vrei sa dai de fapt in alta parte, si alta e sa dai click din proprie initiativa si sa-ti mai rogi vreo 2 prieteni s-o faca. asta deja inseamna incalcare grosolana a TOS-ului

 • Cristina 4 Ian 2011, ora 13:46

  Eu cunosc pe cineva care isi dadea click-uri periodic. Si a primit o avertizare de la google ca e ceva suspect, dar nu l-au banat sau sa-i stearga contul… Nu a mai dat dupa ce a primit notificarea :)

  • Florea Cristian 4 Ian 2011, ora 17:37

   da, dar nu stiu daca s-a imbogatit dupa ce a facut asta. click-urile de genul asta se platesc foooarte slab, gen 0,02 centi

 • Gicu 5 Ian 2011, ora 23:22

  Am dat clickuri intentionat si mi-au anulat contul de adsense, pierzand 10 euro.

 • cipry 8 Ian 2011, ora 18:11

  Parerea mea e ca nu se platesc deloc clicurile accidentale

  • Florea Cristian 8 Ian 2011, ora 18:16

   se platesc, dar 0,02 centi sau ceva de genu. nu te imbogatesti din asta

 • ichim 21 Oct 2011, ora 10:15

  Mi sa dezactivat contul pentru urmatoarea situatie , activitate clicuri invalide, care este sansa sa mi se reactiveze contul ?

  • Florea Cristian 21 Oct 2011, ora 14:40

   Sa se reactiveze nu cred, dar poti sa-ti faci altul. Totusi, trimite-le un mail daca stii ca esti „curat”, adica fara clicuri invalide si alte chestii, in care sa-i rogi sa-ti explice exact care-i problema pentru care ti-au inchis contul, pentru ca tu ai impresia ca-i o greseala de-a lor