UrbanAir – o aplicație care integrează serviciile de mobilitate urbană

Am mai scris pe-aici, pe blog, despre serviciile de mobilitate urbană din București, iar cel mai recent a fost testul mașinilor CityLink. Dar chiar dacă n-am scris despre toate, am urmărit îndeaproape ce servicii au mai apărut în zona de car sharing, bike sharing sau închirieri de trotinete electrice. Și am ajuns la concluzia că sunt foarte multe servicii de genul ăsta.

Iar dacă vrei să vezi cum ajungi mai rapid din punctul A în punctul B, tu fiind dispus să mergi cu orice fel de vehicul, ar trebui să accesezi fiecare aplicație în parte ca să decizi ce e mai apropiat de tine și să vezi ce poți închiria.

Ei bine, acum există o metodă mai simplă. 😁 Azi dimineață mi-a apărut pe Facebook o reclamă de la o aplicație numită UrbanAir, care spunea că integrează într-un singur loc mai multe servicii de mobilitate urbană.

Am instalat-o (că sunt curios să testez tot felul de aplicații noi) și am deschis-o. Îți arată ce mașini, biciclete sau trotinete electrice ai în jur de la companiile care oferă servicii de închiriere în București și ți-e mai ușor să alegi cu ce vei merge, văzând ce e mai aproape de tine.

Pe site-ul UrbanAir scrie că au peste 100 de companii partenere în zona de mobilitate urbană, deci aplicația ar trebui să funcționeze la fel de bine și în străinătate (când vom putea călători). Până atunci, iată lista de servicii care apare pentru București.

UrbanAir - o aplicație care integrează serviciile de mobilitate urbană

Îmi place și că poți împărți serviciile pe categorii sau pe companii. Spre exemplu, dacă tu ai cont doar la Lime, CityLink și Pony Car Sharing, poți alege să-ți arate pe hartă doar aceste branduri, ca să nu te încurce cele pe care nu ai de gând să le folosești.

Totodată, dacă vrei neapărat să mergi cu bicicleta, poți filtra lista în așa fel încât să-ți arate doar biciclete. Cam așa arată harta în aplicația UrbanAir. Bineînțeles, poți da zoom acolo unde te interesează sau aștepți să te localizeze GPS-ul și să-ți arate ce e mai aproape de tine.

UrbanAir - o aplicație care integrează serviciile de mobilitate urbană

Aplicația mai are nevoie de câteva îmbunătățiri, pentru că la anumite servicii, dacă dai click pe mașina / trotineta pe care vrei s-o închiriezi, ești redirecționat în App Store ca să descarci aplicația companiei respective, chiar dacă tu ai deja instalată aplicația aia și, teoretic, te-ar putea redirecționa direct în ea.

Totuși, e o inițiativă lăudabilă și e o resursă care va deveni din ce în ce mai utilă pe măsură ce vom putea ieși din case.

Poți descărca aplicație de aici pentru iOS și aici pentru Android. 👍🏼

2 Comments

  1. Marmureanu Web 27 mai 2020
    • Cristian Florea 27 mai 2020

Leave a Reply