Cum am urcat pe scenă la Noaptea Devoratorilor de Teatru

La invitația lui Manafu, sâmbătă seară am fost la Noaptea Devoratorilor de Teatru, un eveniment cu participare gratuită în cadrul căruia s-au jucat piese de teatru pentru o noapte întreagă. Evenimentul a avut loc la Clubul Țăranului și, așa cum era de așteptat, sala a fost muuult prea mică pentru numărul de spectatori care au dorit să vadă piesele de teatru din program. De aceea, la fiecare spectacol în parte, publicul era rugat să nu mai intre și la piesa următoare, ca să-i lase și pe alții să se bucure de teatru.

Eu am fost la „Paradoxul iubirii”, un spectacol-lectură regizat de Chris Simion după cartea lui Pascal Bruckner. Am avut ocazia s-o văd pentru prima dată jucând pe Maia Morgenstern și am avut plăcerea să-i revăd pe Marian Râlea și Anca Sigartău. Iar pe Antoaneta Cojocaru nu numai că am văzut-o jucând pentru prima dată, dar când a vrut să aducă pe scenă pe cineva din public și a arătat spre mine, n-am stat pe gânduri și m-am ridicat. Am avut două minute de celebritate, așa cum se poate vedea în poza asta, pe care mi-a făcut-o Irina:

cristian florea - paradoxul iubirii

Cât despre piesă, am râs mult și-am simțit cu toții că facem parte din spectacol. Actorii au avut grijă să ne facă să ne simțim ca și cum am fi stat toți pe o scenă, nu ca și cum ei ar fi jucat, iar noi doar ne-am fi uitat. A fost, totodată, primul spectacol-lectură la care am participat și mi-a plăcut tare mult, pentru că cei 4 actori au fost lăsați să improvizeze. Fiecare știa ce are de citit (era o poveste continuă între un doctor psiholog și pacineți care suferă în dragoste), dar era lăsat să interpreteze rolul așa cum dorește (cel puțin asta a fost impresia cu care am plecat eu de-acolo). Au fost momente în care până și ei, actorii, râdeau unul de celălalt, când erau interpretări la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

O să anunț aici când se va mai juca „Paradoxul iubirii” și dacă apuci să-l vezi, sunt sigur că vei pleca de-acolo cu o energie pozitivă. :D

Paradoxul iubirii – final de spectacol-lectură

Noaptea Devoratorilor de Teatru continuă la Clubul Taranului, Muzeul Național al Țăranului Român :D am scris un mini-post :D Verbs describe us http://judyflorescu.com/2015/10/17/in-direct-de-la-noaptea-devoratorilor-de-teatru-de-la-clubul-taranului-mtr/

Posted by Judy Woody on Saturday, October 17, 2015

Tags:

2 Comments

  1. Cris 19 octombrie 2015
    • Cristian Florea 19 octombrie 2015

Leave a Reply