Urmăresc puţini, deci îmi tai craca de sub picioare

Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să fiu acuzat de faptul că nu urmăresc destule persoane pe Twitter (orice-ar fi însemnând destul).

„Păi ce, asta-i socializare? Urmăreşti doar 60 de oameni”. Da măi, asta numesc eu socializare. Twitterul poate fi obositor uneori, iar dacă ajungi să urmăreşti deja mii de oameni, nu ştiu cum reuşeşti tu să prinzi informaţia.

Makavelis mi-a demonstrat deja că şi 60 e mult. Eu am găsit un link interesant şi l-am trimis pe Twitter, asta la 2 săptămâni după ce el îl trimisese el. Asta ce-ar putea însemna? Că nu-i citesc eu tweet-urile, sau că s-a îngropat link-ul atât de repede în arhivă încât n-am apucat să-l văd?

Cu ce mă ajută pe mine dacă urmăresc 1000 de oameni? A, stai, socializez, nu? Mai multe minţi, au mai multe idei, deci pot vedea mai multe informaţii. În plus, dacă urmăresc mulţi, află un număr mai mare de persoane de mine, deci îmi creşte şi mie numărul de followeri. N-am nevoie, sincer. Nu vreau să primesc zeci de update-uri pe minut. Nu vreau să stau pe Twitter şi să nu citesc ce scriu alţii, pe motiv că sunt prea mulţi.

Prefer să am grupuleţul meu, iar dacă vreţi să mă urmăriţi aşa, bine. Dacă nu, la fel de bine.

P.S.: Asta nu înseamnă că o să rămân la 60 de followeri toată viaţa, dar trebuie să-mi arăţi mai întâi că meriţi să te urmăresc, pentru că n-am chef să mă joc de follow-unfollow cât e ziulica de lungă.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • lavinia 3 Iul 2010, ora 17:26

  Că bine zici… :) Mulţi îţi dau follow doar pentru ca să i-l înapoiezi sau chestii de genul, dar e dreptul fiecăruia să urmărească pe cine vrea, deci… keep it up!

 • Shmen 3 Iul 2010, ora 16:40

  Eu ii urmaresc pe cei care au ceva de spus … si pe cei care sunt din domeniile mele …

 • A.Dragos 3 Iul 2010, ora 17:55

  Eu unul urmaresc aproape 500 de persoane. Nu mi se pare prea mult si nici nu critic persoanele ce aleg sa umareasca mai multe sau mai putine conturi. Depinde acum de stilul fiecaruia si de scop. :)

  • Florea Cristian 3 Iul 2010, ora 18:28

   si de cum te-ai obisnuit de la inceput :D

 • Zoly 3 Iul 2010, ora 17:31

  Eu urmaresc in jur de 50…mi se pare destul…oricum nu socializez cu toti.

 • Pyro 4 Iul 2010, ora 15:46

  811 :)
  dar exista metode de filtrare. exista liste, exista tools. la fel ca pe fb, daca stii sa elimini galagia sunt 2 unelte foarte misto.

 • Danny 4 Iul 2010, ora 16:05

  Eu urmaresc fix 73 oameni (printre care te numeri si tu) si nu cred ca as putea urmari prea multi (sa zicem de la 100 in sus) fiindca nu cred ca as putea sa ma descurc, sa prind ceea ce ma intereseaza intr-un timeline prea incarcat.
  Tine, asa cum spui si tu aici, si de obisnuinta.

 • Bogdan Epureanu 5 Iul 2010, ora 02:27

  Parerea mea e ca daca depasesti un numar de persoane, numar care eu il estimez intre 50 si 100 in functie de timpul disponibil, deja nu mai poti spune ca urmaresti persoanele respective, ci doar ca ii ai in lista de follow… asa ca sunt 100% de acord cu tine.

 • Kriogen 5 Iul 2010, ora 08:39

  Twitter nu mai e de mult o retea de socializare….a devenit un site unde toti isi pun link-uri de la diverse site-uri…

 • Tudor 5 Iul 2010, ora 09:43

  Numarul depinde de intentiile tale. Daca vrei sa promovezi un anumit serviciu / o anumita oferta, e bine sa ai o lista cat mai mare.