Cum am învățat să fac un vârf de săgeată medievală. Și cum poți învăța și tu

Acum vreo două săptămâni am fost într-o fierărie, la invitația celor de la History. Motivul era simplu: urmau să lanseze emisiunea Arme născute din foc, în care participanții se întrec în a face cele mai bune arme într-o fierărie. Asta am făcut și noi 3 (eu, Mariciu și Auraș), ne-am întrecut în a crea câte-un vârf de săgeată medievală, în încercarea de a vedea care se descurcă cel mai bine dacă e luat din fața calculatorului și e pus să facă muncă fizică. :))

După ce fierarul-șef Cătălin Oancea a făcut în aproximativ 10 minute un vârf de săgeată, a urmat rândul nostru, doar că nouă ne-au trebuit vreo 2 ore și ceva ca să terminăm tot ce aveam de făcut. A fost pentru toți o provocare mult mai grea decât ne așteptam. Fiind o competiție între noi, asemenea celei din emisiune, a trebuit ca la un moment dat să micșorăm echipa și să trimitem pe cineva acasă. Spre norocul meu, n-am fost eu acela. Doar că n-am fost nici atât de bun încât să câștig marea finală. Dar hai să vezi clipul cu noi.

Experiența lucrului într-o fierărie mi se pare grozavă. E incredibil cum iei o simplă bucată de fier și-o modelezi în ce vrei tu. E la fel de incredibil și cum fierul încins se răcește în timpul în care tu dai trei – patru ciocane, iar la Cătălin se păstra fierul încins timp de 30 – 40 de secunde, pentru că noi n-aveam forța și experiența unui fierar ca să lovim atât de tare și de precis încât să se mai încingă fierul puțin și datorită loviturii. Noi am făcut tot ce-am putut acolo și am plecat cu toții foarte bucuroși că am învățat ceva nou, dar și că nu trebuie să desfășurăm în fiecare zi o astfel de activitate. E mult mai ușor să scrii pe blog, trust me. :))

Dar dacă totuși vrei să vezi și tu cum e să fii fierar, te invit pe pagina de Facebook History, unde găsești un concurs care te poate trimite în atelierul în care am lucrat noi, să încerci să prelucrezi și tu metalul cu o flacără și un ciocan.

Cât despre emisiunea Arme născute din foc, o să fie în fiecare miercuri, de la 22:00, pe History.

4 Comments

  1. serb ionel 29 aprilie 2016
    • Cristian Florea 3 mai 2016
  2. Ioana Radu 2 mai 2016
    • Cristian Florea 3 mai 2016

Leave a Reply