Recomandarea zilei: Fairo, aplicație gratuită de facturare pentru freelanceri
5 trucuri pe care nu știai că poți să le faci în Safari pe iPhone
În ultimele zile m-am jucat cu , cel mai complex translator vocal din lume, în încercarea de a înțelege cum funcționează, dar și în ce momente ar putea fi util un astfel de device. Așa că hai să-ți spun impresiile mele astfel încât să poți decide la finalul articolului cât de potrivit este acest dispozitiv pentru tine. 😁 Apropo, dacă vrei să vezi varianta video a acestui review, click aici.
Design și prime impresii
Aici m-a cucerit din prima. Dispozitivul are un design fresh, din zilele noastre (și de-aia a câștigat premiul Red Dot Design Awards 2021 pentru modul în care este proiectat și felul în care funcționează). Mai jos poți vedea fotografii cu el, dar dincolo de ceea ce se vede în fotografii, mi-a plăcut foarte mult materialul din care este făcut. Este un material premium și ușor catifelat, foarte plăcut la atingere. Asta îi oferă și un grip bun, ca să-l ții bine în mână și să nu ai impresia că o să alunece ușor.
Ce găsești în cutie
Cei de la , echipa care a creat dispozitivul, au fost foarte generoși când vine vorba de kitul pe care îl cumperi o dată cu dispozitivul. Astfel, în cutie vei găsi, pe lângă device-ul propriu-zis, următoarele:
- cablu de încărcare (USB-A la USB-C);
- charger;
- husă pentru dispozitiv, ca să-l protejezi și mai bine;
- strap, ca să-l poți prinde de device și ca să îl ții și mai ușor în mână.
Apropo de Vasco Electronics, mi se pare important de menținat faptul că ei sunt lideri mondiali când vine vorba de dispozitivele electronice de traducere. În Europa au cotă de piață de 80%, deci 8 din 10 device-uri de traducere cumpărate pe teritoriul european sunt fabricate de către ei. Asta îți dă și o siguranță în plus, pentru că știi că iei un dispozitiv făcut de o companie care a confirmat de-a lungul timpului că se pricepe bine la asta.
Principalele beneficii ale lui Vasco M3, cel mai complex translator vocal din lume
- Ca orice translator vocal, Vasco M3 folosește internetul pentru a înțelege ce vorbești și a traduce acele cuvinte în limba în care îți dorești. Avantajul principal al acestui dispozitiv este că atunci când îl cumperi, primești și o cartelă SIM cu internet nelimitat, pe viață, pe care o poți folosi în aproape 200 de țări.
Practic, dacă în cazul telefonului mobil depinzi mereu de conexiunea la internet ca să poți folosi un program de traducere (iar roamingul nu e chiar ieftin în anumite zone ale lumii), cu Vasco M3 nu ai de ce să-ți faci griji din perspectiva asta, pentru că el vine deja pregătit să te ajute în aproape 200 de țări ale lumii; - Dispozitivul poate traduce 70 de limbi, deci cu ajutorul lui poți înțelege cuvintele spuse de aproximativ 90% din populația Planetei;
- Vasco M3 vine echipat și cu o cameră foto, iar asta te ajută să traduci în doar câteva secunde documente, semne de circulație sau orice fel de text pe care-l întâlnești;
- Păstrează istoricul conversațiilor, iar dacă vrei ți le poți trimite ulterior pe email, ca să le accesezi de pe laptop și să urmărești discuția mai ușor;
- Dacă ești într-o zonă cu conexiune de date slabă, te poți conecta oricând la internet prin Wi-Fi, ca să ai parte de aceeași performanță oricând și oriunde;
- Bateria ține 5 zile, deci nu trebuie să-ți faci griji că trebuie încărcat prea des;
- Pe lângă portul USB-C pentru încărcare, dispozitivul vine și cu un port pentru căști (mufă jack, clasică), ca să poți asculta doar tu traducerea dacă ești la o conferință, să zicem.
- Folosește 6 motoare de traducere pentru a înțelege cele 70 de limbi cât mai bine, iar asta înseamnă că acuratețea traducerii va fi întotdeauna mai bună, comparativ cu alte aplicații sau device-uri similare, care în general folosesc un singur motor de traducere.
- Primești actualizări constante și gratuite, atât când vine vorba de software-ul dispozitivului, cât și când vine vorba de actualizarea motoarelor de traducere folosite.
Cum funcționează Vasco M3
Este foarte simplu: după ce l-ai deschis, trebuie să alegi cele două limbi din care vrei să facă traducerea, apoi folosești cele două butoane de pe dispozitiv ca să începi. Spre exemplu, să zicem că vrem să traducem din română în tailandeză. Am selectat cele două limbi, ca în exemplul de mai jos:
Acum, dacă vreau să discut cu cineva care vorbește tailandeză, trebuie să mă folosesc de cele două butoane de pe dispozitiv pentru asta. Când apăs pe primul buton al dispozitivului, el va asculta ce am de zis în limba română, apoi va pronunța traducerea direct în tailandeză, iar când apăs pe butonul de jos, va asculta ce are de zis interlocutorul meu în tailandeză și-mi va pronunța mie, în română, direct traducerea mesajului.
E gândit să fie simplu și intuitiv, motiv pentru care poate fi folosit de oricine, indiferent de vârstă.
În partea de sus a dispozitivului se află un microfon, iar în partea de jos altul, astfel încât să-i fie ușor device-ului să asculte ce vorbiți voi. Mai mult, ambele microfoane vin cu tehnologie de reducere a zgomotului exterior, pentru a înțelege și mai bine cuvintele rostite. Poți identifica microfoanele în fotografiile de mai jos. Sunt cele două puncte mici care apar atât în partea de sus, cât și în cea de jos a dispozitivului.
Bonus: Dispozitivul are și o funcție numită TranslaCall, care îți permite să porți conversații telefonice cu persoane din străinătate care nu cunosc limba pe care o vorbești. Tot ce trebuie să faci este să pui telefonul pe difuzor și să ții Vasco M3 lângă telefon. Când interlocutorul pronunță cuvintele în, să zicem, germană, Vasco M3 le aude și ți le traduce în română în timp real. La fel se întâmplă și când vorbești tu, iar interlocutorul trebuie să înțeleagă ce ai de zis.
De ce ai alege un translator vocal și n-ai folosi o aplicație de mobil pentru traducere?
Ei bine, eu văd 3 motive pentru care ai face asta:
- Pentru că în anumite zone ale lumii roamingul este extrem de scump, iar limba celor cu care vrei să discuți e greu de înțeles. Mai mult, s-ar putea ca nimeni să nu vorbească engleză pe-acolo (cum mi s-a întâmplat mie în Thailanda, spre exemplu 😁).
Așa că în loc să dai niște zeci sau sute de euro pe roaming doar ca să te înțelegi cu ei, e mai bine să ai un astfel de device care îți oferă acces nelimitat la traduceri în aproape 200 de țări. - Pentru că în orașele în care roamingul este accesibil, o să îți folosești telefonul pentru alte activități: fotografii, clipuri video, social media, Google Maps etc.
Iar cum bateria telefoanelor noastre se consumă mai rapid în vacanță (datorită acestor activități, dar și datorită roamingului), n-ai vrea să consumi și mai multă baterie cu o aplicație de traduceri. Așa că e mai bine să menajezi bateria telefonului și să ai la îndemână un dispozitiv care trebuie încărcat o dată la 4 – 5 zile. - Dacă vrei acuratețe mare în traducere, e mai bine să folosești un device care are acces la mai multe motoare de traducere, comparativ cu unul care folosește un singur motor. Google Translate, spre exemplu, folosește un singur motor pentru traducerea textelor sau a cuvintelor, iar Vasco M3 folosește 6 motoare pentru asta. Deci ieși mai câștigat din perspectiva asta.
Cui i se potrivește un astfel de dispozitiv?
Și aici văd mai multe categorii de public. Cred că ți-ar fi util un Vasco M3 în următoarele situații:
- dacă îți place sau ești nevoit să călătorești: fie în vacanță, fie în interes de serviciu, e de ajutor să poți înțelege limba locală ușor, fără să te întrebi dacă ai internet pentru asta sau nu;
- dacă ești într-un mediu de lucru în care ai colegi care vorbesc anumite limbi pe care nu le înțelegi încă foarte bine;
- dacă te-ai mutat într-o țară nouă și vrei să te descurci mai ușor pe-acolo. Bonus, Vasco M3 are și o funcție prin intermediul căreia poți învăța o limbă nouă;
- dacă participi la conferințe sau meetinguri internaționale.
Preț Vasco M3
În mod normal vei găsi Vasco M3 la un preț de 1736 de lei, dar dacă folosești codul CRISTIAN5 în momentul în care faci comanda, vei avea parte de 5% reducere la achiziționarea dispozitivului. Îl .
Bonus: până pe 31 octombrie 2021 au o reducere de 25% pe site, iar codul CRISTIAN5 se va cumula acestei reduceri. Deci obții o reducere totală de 30%. Asta înseamnă că poți cumpăra cel mai complex translator vocal din lume la doar 1237 de lei.
Și codul CRISTIAN5 e valabil tot până la 31 octombrie 2021, deci ar trebui să te grăbești.
Concluzii
Mie mi se pare o investiție bună, mai ales cu reducerile de mai sus, pentru că, în urma folosirii mele, mi-am dat seama că nu aș cere altceva de la un translator vocal. Practic, Vasco M3 mi se pare că aduce tot ce-ți trebuie când mergi într-o țară în care se vorbește o limbă pe care n-o cunoști:
- internet gratuit în țara respectivă pe care-l poți folosi la câte traduceri vrei tu;
- posibilitatea de a traduce atât vocea, cât și textul sau informațiile de pe semnele de circulație;
- acces la actualizări gratuite pe viață;
- baterie care ține 5 zile;
- ușurință mare în folosire, deci nu trebuie să înveți să-l mânuiești, ci trebuie doar să-l iei cu tine.
Dacă vrei să citești mai multe despre Vasco M3, te invit . Dacă vrei să vezi și cum l-am pus la treabă, urmărește clipul de mai jos:
2 Comments
Buna ziua
Am primit azi un Vasco M3 si nu functioneaza. Am apasat pe butonul de pornire si nu porneste. Miercuri 25.05.2022 plecam in Iordania si nu ma pot folosi de el
Rog sa fiu contactat urgent
Va multumesc
Sorin Boazu
Salutare,
Ai încercat să-l pui la încărcat? Poate nu are baterie. 🤔
De altfel, cel mai rapid e să suni la Vasco direct, la numărul de pe site: 0332 228031